Reklamacje sprzętu Apple w PL

Od powrotu z obczyzny pierwszy raz przyszło mi reklamować sprzęt Apple w Polsce i muszę powiedzieć, że to jest jakiś horror.
Sprzęt trafił do autoryzowanego serwisu - niefortunnie, ale wtedy miałem czas 30.12.2020. Do dziś nie mam jeszcze słuchawek (chodzi o Airpods Pro). Obecnie serwis z tego co wiem to czeka na przesłanie przez jakiś łańcuch dostaw apple obu słuchawek.

DRAMAT!

#dobrazmiana

Ja muszę wysłać MacBook Pro 13” bo mu spuchła bateria, jest to jednak nowa „buda” i środek jest wyklejony baterią. Aż mnie ciarki przechodzą jak serwis do tego podejdzie :wink:

A ja nie narzekam. Wysłałem sprzęt do Cortland door to door. Po tygodniu miałem nowego iPada. A miałem tylko rząd martwych pikseli na ekranie.

Do tej pory wszystkie moje zepsute sprzęty Apple były służbowe i miałem to w dupie. Od tygodnia mam osobistego, za swój hajs iPhone. Zacząłem się bać.

Spodziewałeś się czegoś innego?
To jest Polska panie a nie zgniły zachód, tu jesteś petentem a nie klientem.

Mi iSpot odrzucił reklamację iPada Pro, bo numery seryjne płyty głównej nie zgadzały się z numerami seryjnymi innych podzespołów.

Szkoda, że nie sprawdzili numeru seryjnego lub chociaż spojrzeli na pudełko przed odrzuceniem zgłoszenia, bo by się dowiedzieli że to sprzęt refurbished, w którym to zupełnie normalne.

Gdzie oddawałeś? Niech zgadnę - iSpot?

Pierdolenie. Oddawałem swoje airpodsy pro w grudniu i wymienili po 8 dniach, co nie jest jakimś mega długim czasem.

W Apple Store jest od ręki. Kurczę, ciekawe czy planują Apple Store w Polsce.

Nie ma chyba sensu porównywać Apple do resellera. Zastanawiam się czy w innych krajach gdzie nie ma AS tez ludzie tak narzekają. Ale pewnie to głównie cecha polaków.

Pewnie tak. Bo dopóki nie będzie AS to reseller nie ma motywacji by być lepszym.

Możliwe, ale faktem jest, że w Polsce płacisz tyle samo za gorsze doświadczenie.

wiesz jakby poszło do tygodnia to jeszcze można traktować jako szybki serwis, ale kurnia 26 dni, fakt, że kalendarzowe… no, ale ile można

Byłem na wymianie AirPods Pro w iWorldService. Trzaski w słuchawkach, znany problem i z rozwiązaniem na stronie Apple. Słuchawki były w 2 godziny do odbioru, wymienione na nówki.

Więc moja reklamacja Apple w PL jest porażająco dobra.

1 polubienie

Ha, kara za przesiadkę z Maka na Windę dopadła Cię szybciej niż się spodziewałeś! :rofl:

2 polubienia

No ja na wymianę ekranu w ip11 czekałem ponad dwa tygodnie (a usługa płatna).

No to faktycznie jest różnica, gdy masz wymianę części sprzętu, a gdy gwarancyjnie wymieniają Ci całość. Wzięli po prostu AirPodsy ze sklepu i do mojego pudełka. Gotowe.

Od dwóch dni korzystam z macOS i w sumie Windows lepszy :stuck_out_tongue:

6 polubień

Brzydko się starzejesz :wink:

4 polubienia