Reddit

Ja z twitterem nie widzę różnicy, czyli jak wcześniej nie używałem, tak nie używam nadal :stuck_out_tongue:

A Reddit - te dwa suby które regularnie odwiedzałem i stały się prywatne - cóż, miały już wcześniej konkurencję, która dostała teraz wiatru w skrzydła. Więc pewnie niedługo okaże się, że nawet jak wrócą, to nikt o nich nie będzie pamiętał. A pozostałe dzialają bez zmian :slight_smile:

WTF?

RIP Apollo - Reddit stal sie bezuzyteczny :sob: To samo mialem z Twitterem/Tweetbotem.

Czy mozna pobierac RSS feed z subredditow jakos ?

edit: Widze, ze mozna - czy jest opcja zeby wyswietlay sie tez komentarze ?

I po co wam to było?
Nigdy nie używałem Apollo i dla mnie nic się nie zmieniło :stuck_out_tongue_winking_eye:
Macie za głupotę.

Jak odpalam natywna apke to jakbym dostal wiadrem wody prosto w pysk - 80% kontentu to jakies sugerowane gunwo :face_with_symbols_over_mouth:

6 polubień

???

A ja mam takie podejście: bez łachy - jest wystarczająco dużo miejsc i sytuacji, gdzie można przyjemnie tracić czas. Twittera prawie całkowicie przestałem używać, Reddita będę pewnie używał jeszcze mniej albo wcale. A jeśli przyjdzie mi ochota na tony treści do scrollowania, to zawsze pozostaje grupa Wąsaczy na Telegramie :laughing:

4 polubienia

Martin being Martin

6 polubień

No słaby bajt.

Jako jedyne wyjaśnienie mogę powiedzieć, że to było przed poranną kawą.

Porównanie Reddita z Twitterem jest dla mnie jak porównanie tego forum z Wykopem. Jasne, że Reddit przy przeglądaniu domyślnej strony głównej może wyglądać jak jakiś Instagram, ale tam jest też multum małych społeczności związanych z różnymi zainteresowaniami, w których użytkownicy się kojarzą i czasem autentycznie sobie pomagają, jak czasem tutaj. Tam mam takich miejsc jak to forum, małych ale lubiących się, kilkanaście. Ja głównie programuję, zajmuję się grafiką i montażem, a używałem RIF od czasów Samsunga Galaxy S (pierwszego) i dla mnie brak tej apki jest jak wyrwany ząb, regularnie odruchowo wchodzę w telefonie. Mój awatar jest nieprzypadkowy.

Oczywiście chętnie bym zapłacił ile trzeba, ale CEO Reddit po prostu postanowił zniwelować “3rd party apps”. A przypominam, że tam userzy nie tylko tworzą treści, ale także są moderatorami (w tym ja też). Jest taka zasada 90/9/1% no i właśnie duża część tego najważniejszego 1% została w dużej mierze kopnięta w dupę. Tworzenie społeczności na Lemmy także się dzieje, genialna zagrywka CEO Reddita.

3 polubienia

Czyli Bajtek

oBajtek :smirk:

2 polubienia

Mówisz tak, jakby wszystkie 3rd party apps wyleciały. A tak nie jest.

Listek figowy, żeby dać jakikolwiek argument ludziom niezorientowanym w temacie. W przeliczeniu na użytkowników, te apki, które zostały to może jakiś 1%.

https://9to5mac.com/2023/06/29/narwhal-reddit-deal-third-party-app/

the developer said that Narwhal 2 will only be available to paying subscribers, with an estimated price of $4-$7 per month to cover the Reddit API fees.

1 polubienie

Trochę nie rozumiem czemu Reddit nie zrobił płatnych kont z dostępem do API zamiast wylewać dziecko z kąpielą.

IMO przykład narwhal’a pokazuje, że można było się dogadać.
Więc pytanie jak to wyglądało między Reddit i Apollo jest dla mnie nadal aktualne. Coś tam musiało być więcej.

Chyba o tego mi chodziło tylko ja to tak wiem co się dzieje w polskiej polityce jak z tymi rowerami na placu czerwonym.

No i wszystko tu się zgadza tylko problem z Apollo to były roczne subskrypcje. I Selig by pewnie zrobił coś takiego (albo zrobi za x czasu), ale po całej tej aferze z kłamaniem i nagrywaniem chyba jemu się odechciało robić biznes z redditem, a reddit też raczej na żadne ustępstwa nie ma ochoty.
Podejrzewam, że nowy, drogi Apollo wróci jesli się ceo zmieni.

2 polubienia