Problem z zamówieniem w sklepie Sonos

Drogie Wąsy,
Wiem, że jest tu trochę osób z Sonosami. Kupowaliście je w oficjalnym sklepie Sonosa? NIe mieliście żadnych problemów? Ja już składam drugie zamówienie i nie wiem, czy to ja coś źle robię, czy oni mają coś nie halo.
Pierwsze zamówienie - opłacone kartą (3D Secure zrobiło blokadę na… 0 zł, ale oni podobno pobierają pieniądze dopiero przed wysyłką, wiec uznałem, że to OK). Potwierdzenia na maila brak, zamówienia na koncie puste, Order Status wyrzuca info, że nie ma takiego zamówienia. Po 2 dniach piszę do ich supportu. Odpisują, że zamówienie się nie powiodło (pomimo, że na końcu pojawiła się strona z informacją, że zamówienie zostało złożone, był nr zamówienia). Zalecili płatność innym sposobem (za wielu do wyboru to nie mają). OK, próbuję PayPalem - blokada na karcie założona (już odpowiednia kwota), ale maila z potwierdzeniem dalej ani widu, ani słychu. Order Status znowu nie może znaleźć zamówienia.
Miał ktoś z Was takie przeboje z ich sklepem?

Ja miałem problemy z kartą revoluta. Niby wszystko przechdzilo i widniało jako opłacone. A po kilku h zamówienie anluowane.
Zapłaciłem karta ing i poszło wszystko ok

W moim wypadku to nie jest Revolut ani żaden inny fintech. Pechowo nie mam innej karty, którą mógłbym użyć. No nic, chyba czeka mnie znowu pisanie na support, prośba o anulowanie autoryzacji i kupię w jakimś Euro RTV AGD, czy innym Media.

Kupowałem dwukrotnie, dwukrotnie płacone kartą mBanku (debetówka). Przeszło bez problemów (najpierw blokada na 0 zł, w dniu wysyłki pobranie całej kwoty), choć za drugim razem pod numerem zamówienia przez dłuższą chwilę nic nie znajdowało (ale to był czas przedświątecznej promocji).

Po wymianie maili z supportem udało się ogarnąć i ruszyć drugie zamówienie. Oni sami nie wiedzą, dlaczego w ich systemie te zamówienia były oznaczane jako błędne i musieli ręcznie je podpiąć pod płatność.
Ogólnie sam support na mega plus - szybkie, sensowne odpowiedzi i udało się rozwiązać problem :slight_smile:

4 polubienia