Czy tylko ja mam takie wrażenie, że nazwa Nowy Ład brzmi już tak bardzo totalitarne. Ja mam od razu skojarzenie z First Order że Star Wars, albo czymś w podobnym stylu.
Normalnie już ten rząd się nawet nie kryje ze swoimi poglądami i planami.
O matko! Zaplułem się!
@Tadek i @Kuba_Domasik psia wasza mać!
Nie mogę się napatrzeć na Pana Arkadiusza, to taki typowy word salad Petersonowski Tutaj się nic do siebie nie dodaje, to jest tak piękne!
Czyli tak, istnieje konstrukt ideologiczny, którym jest gender pay gap.
W sumie ciekawe, czym według tego Pana jest konstrukt ideologiczny, skoro pokazywane jest to w pieniążkach.
No, ale debata publiczna jest zdominowana przez postmodernistów - ale to się w wypowiedzi tego Pana nie łączy z tym pay gapem - tak to rozumiem.
Swoją drogą, pokażcie mi postmodernistów na polskiej scenie politycznej, błagam.
No, ale Ci postmoderniści szerzą teorie krytyczne… Jakie teorie krytyczne? Te, które odnoszą się do większej sprawiedliwości społecznej, no okay, to bardzo źle…
Promują walkę kobiet z mężczyznami, no w porządku.
To nastawianie się wpisuje w ideologie.
Ale… Jaką ideologię? Bo na razie to wspomniany był tylko konstrukt ideologiczny. Chyba, że chodzi o postmodernizm. To walka kobiet i mężczyzn wpisuje się w postmodernizm?
Weź mi to ktoś wytłumacz!
Tu zapłakać trzeba. To przecież wychowankowie Giertycha, Bosaka, Brauna i Korwina Krula.
I na to chce głosować 11% ludzi w PL. Kill me now.
Hm… @Tadek @Kuba_Domasik w jaki sposób wpadł Wam na skrzynkę mailing od opłacanych przez Kreml fundamentalistów?
Grupki na FB dostarczają mi taki kontent
Khem khem… no qrwa muszę - serio prenumerujesz?
Trzeba wiedzieć gdzie czai się wróg
No i z czegoś się trzeba pośmiać
no co za baba, nie to co elita intelektualna narodu którą z niesamowicie kreatywnymi grami słownymi na temat skrótu LGBT
i eksperckimi opiniami na temat staników i obolałych sutków, bo wiadomo, że jak kobieta wyraża emocje, to musi być OKRES, hehe
A co do samej treści:
Mój kraj mimo wszystko jest w dużo lepszej sytuacji, a wcale nie czuję, jakbym miał więcej siły od niej. Memowanie i wycinanie z kontekstu człowieka w rozpaczy? Not a good look, @Martin_Fox
Zobaczyłem u Pawła na tt i wiedziałem, że na forum się szybciej dowiem ocb niż na tt
A co do tego:
To do mnie?
Do osób które tworzą i dystrybuują takie treści.
Każdy walczy jak umie. Rejtan rozrywał koszulę, Mickiewicz pisał wiersze, Walenty Badylak dokonał samospalenia. Dzisiaj byliby “orani” na tłitrze (zabawne, że zapewne znów przez prawą stronę).
Chyba, że chodzi Ci o to, że stanem umysłu Lewicy jest wspieranie słabych i uciskanych.
To pisz do ojca dyrektora
EDIT: @p_m qrde, powiem Ci, że ciężko jest coś sensownego znaleźć o tej sytuacji i bez Twoich podpowiedzi nie wiem czy bym skumał o co chodzi.
.
To co wyżej znalazłem pod tweetem, którego udostępniłeś, w jakieś trzy minuty; ale jak się nie szuka, to się nie znajdzie.
bonus: dzisiejsza okładka FT
Szczerze? Jak zobaczyłem komentarze to nie chciało mi się przez nie przebijać
Toż to jak brodzenie w szambie
Tym bardziej trzy minuty w tych komentarzach - nie