You either die a hero, or you live long enough to see your childhood hero become the villain.
Nie mieszczą mi się ci ludzie w głowie.
You either die a hero, or you live long enough to see your childhood hero become the villain.
Nie mieszczą mi się ci ludzie w głowie.
TK o Rzeczniku Praw Obywatelskich: przepis pozwalający mu działać po zakończeniu kadencji jest niezgodny z Konstytucją.
No i tak kończy się kolejny urząd, teraz z braku możliwości dogadania się z opozycją wsadzą swojego człowieka z Ordo Iuris jako p.o. RPO i będzie “jak miało być”.
Hierarchowie dbają o swoich wiernych.
Swoją drogą, czekam aż w końcu przyjdzie ten rozłam polskiego Kościoła Katolickiego i watykańskiego.
To już dawno nastąpiło, po prostu o tym się głośno nie mówi, ale praktycznie zwierzchnictwo papieża jest tylko umowne, bo co innego mówi on, a co innego PKRK.
Dawno temu juz to pisalem - jak w YW wjezdzaja tematy polityczne to wylaczam odcinek, serio. O ile Wojtuś jeszcze jest obiektywny (w miare), to Orzech i jego lewactwo ( a to taki typ lewactwa - hgkK16stNsyKjmJNUnWyBd2bOdupQwdq (1)) mocno mnie triggerują
Peszek.
Jeśli uważasz, że ja jestem lewakiem, a Wojtek jest obiektywny, to ewidentnie nie słuchasz odcinków w ogóle. Oraz ja nie mam problemu z wysokimi podatkami i ich faktycznym płaceniem!
Słucham gdzieś od 50 odcinka Orzeszku Sorry, pisze co uwazam i mowie jak jest napisalem - „w miare” - ma swoje poglady i nie ma problemu z ich wyglaszaniem; ale czym innym jest bycie liberalem niz bycie lewakiem. Mam wrazenie, ze mocno sie to myli w naszym kraju.
Co do podatkow to nie jestem Twoim lokalnym US i nie o to chodzilo we wrzucie z Paciorkiem, ale widze ze trafilem w czuly punkt.
myslle ze to nie jest miejsce na takie dyskusje. Jesli zawartosci ci nie pasuje, nie sluchaj. Ja np nie gram, wiec nie slucham Nagranego, ale nie krytykuje nikogo za to ze gra albo ze o tym gada.
A ja mysle, ze jednak jest - pasuje mi, slucham od lat, a jak cos nie pasuje to wytykam (Moze w zlosliwej formie, ale coz…)
Napisałeś tak jak wyżej o Wojtku, czy w takim razie Twoim zdaniem @pawelorzech nie łapie się w tej definicji? Co dokładnie Cię triggeruje, bo rzuciłeś hasełkiem o “lewactwie” bez żadnych konkretów. Ja odnoszę wrażenie że Paweł jest akurat konsekwentny w swoich poglądach i nie ma problemu z ich wygłaszaniem. No i dołączam się do porady kolegi @Marx - jeśli nie pasują Ci poglądy danej osoby czy nie interesuje Cie konkretny temat to skipuj odcinek, ale krytykę jednak czasem warto zachować dla siebie, zwłaszcza gdy nie jest w żaden sposób konstruktywna. Pozdrawiam cieplutko
“Lewactwo” to obelga?
Ja bardzo rozumiem, że jak Ciebie ktoś triggeruje to go nie słuchasz. Bardzo zdrowe podejście
Jednak jeśli postanowiłeś się tym podzielić na forum i podałeś przykład Paciorka to może mógłbyś przytoczyć również przykład z Orzecha?
Nie piszę złośliwie - po prostu jestem ciekawy. To co ja zauważam u Pawła za największe “lewactwo” to w tematach ***** ***, strajku kobiet i śmiesznych papyrosków (ehkm, ehkm, ekhm… co? słucham? coś mówiłeś?). Może po prostu interpretujemy pewne rzeczy inaczej?
Ja się coraz mocniej przekonuję, że taka postawa niedaleko nas zaprowadzi. Nawet jak mamy inne poglądy, to możemy się posłuchać. Najwyżej nie zgodzić.
W pełni się zgadzam Andrzej, dlatego SŁUCHAM i czasem skomentuję, wbrew temu co radzą przedmówcy A krytyki nie zamierzam zachowywać dla siebie - choćby dlatego że chłopaków i lubię i szanuję.
@Piotr_Grzesik - w tym odcinku okropnym bezbekiem było nazwanie byłego POTUS’a „faszystą” - to w naszym kraju ma zdecydowanie za mocny wydźwięk; mogę gościa nie trawić i ja ale to było zdecydowanie pojechane za ostro.
@Romiczek - strajk kobiet? Absolutnie nie! To kwestia społeczna, zdecydowanie szersza niż polityczna i fajnie ją podnosić (super odcinek z Arlensonem i Hanką)
Żarty o heheuanie? Gówniarskie są i trochę rażą, tyle.
Powiem tyle - jak podcast będzie polityczny to stracą słuchacza. Jak wątek będzie polityczny to go zmutuje. Od jakiegoś czasu świadomie ignoruję politykę i życie jest piękniejsze. Polecam.
100% lewak
Prawdziwy polak-katolik-prawak nie płaci podatków, bo to ogranicza jego wolność, a w ogóle podatki, zwłaszcza wysokie to wymysły lewaków - za mało JKM macie w głowach by to zrozumieć, lewaki !!!11jedenjedenjeden!
Ale czego Ty właściwie oczekujesz? Ze chłopaki będą mówili nie to, co chcą powiedzieć, tylko to, co Ty chcesz usłyszeć?
Ja uważam, że to dobrze.
Jak nie zgadzam się z Trumpem, tak jakiekolwiek rzucanie takimi określeniami uznaję za mocno ryzykowne.
Jesteśmy za krótcy na politykę, więc nie spodziewałbym się.
Myślę, że chodzi tu o wyważoną dyskusję otwartą na wiele różnych poglądów, szczególnie gdy mowa jest nie o faktach, a o opiniach.