🗳️ Polityka

Nikt Ci nie obieca tyle co PiS :smiley:

1 polubienie

2 polubienia
1 polubienie

Zbieranie kasy na kampanię?

1 polubienie

1 polubienie

Skomentowałbym, ale trolling tej pani jest na poziomie tłumaczeń JKM.

2 polubienia

czym mnie pokaralo ze w moim wojewodztwie ta pani ma cos do powiedzenia wzgledem szkolnictwa? :frowning:

Ja twierdzę, że to wina górali. Oprócz @Rzast. Ale sam Kraków i Rzast nie zmieni faktu że cała Małopolska to zaścianek i bastion PiS.

No, może nie wrzucajmy wszystkich do jednego wora.
Też jestem z Małopolski (a nawet z najbardziej rozmodlonego z miast - Tarnowa) i statystyczny wyborca pis wyrwał by mi serce łyżką do butów.

1 polubienie

7 polubień

No te kilka osób może zostać poza workiem. Ale jednak małopolska to małopolska. Bastion PiS.

Województwie? Mieszkasz w Nowym Sączu, panie, bardziej PiSowsko być nie może :smiley:

3 polubienia

Najpiękniesze życzenia, to właśnie te płynące prosto z serca :heart:

1 polubienie

wiesz nie chce dzbana usprawiedliwiać ani brońcie panie boże tłumaczyć ale on pisał o władzy i ludzie wladanym wiec ma tak jakby racje bo w rosji władze sprawowali ruskie i Rosjanie byli wladanym ludem a w gg byli faszysci i Polacy.

“Procent komunistów okupujących Rosję…”

Ci komuniści to przybyli z Marsa? Czy zza Kaukazu? Kim byli Ci komuniści? Skąd przyszli, dokąd poszli. Tyle pytań bez odpowiedzi!

1 polubienie

Pewnie wcześniej należeli do konfederacji :stuck_out_tongue_winking_eye:

ale tak samo masz z faszystami - Austria, Bawaria czy co tam. ja typa nie tłumacze i nie usprawiedliwiam. tylko wazne zeby inni pisali precyzyjnie, a nie uogólniali i generalizowali. bo nie wszyscy obywatele Rosji byli komuchami tak samo nie wszycyc Niemcy byli faszystami. i tak ten buc tez nieprecyzyjnie sie wyraża i pisze zeby bylo o nim głośno i dlatego jest kutasem politycznym i medialnym zreszta jak wszyscy politycy. Korwina akurat za jedno podziwiam - od zawsze (tutaj ja chyba generalizuje wiec dalej precyzuje) albo odkąd pamietam nie zmienił poglądów.

Ale komuchami byli Rosjanie, a faszystami Niemcy. Takie, za przeproszeniem, pierdolenie, że to nie Niemcy tylko faszyści, albo nie Rosjanie, a komuniści to jest ten sam kaliber co określenie “wojna Putina”, podczas gdy do momentu powszechnej mobilizacji w Rosji większość obywateli albo miała na tę wojnę wyjebane, albo gorąco kibicowała imperialnym zapędom Putina. Obie grupy są za tę wojnę tak samo odpowiedzialne.

2 polubienia

to sie nazywa generalizowanie. bo jak sam napisałeś wiekszosc, czyli nie wszyscy.
ja nie mam ńic przeciwko takiemu uogólniania i generalizowaniu bo wiem o co kaman i sie czepiał nie bede ale jak widzisz taki dzban jak Korwin juz potrafi i robi sobie PR z tego i ma bekę i znowu sie o nim głośno robi i żyje w świadomości społecznej zamiast zdychać jak juz dawno powinien. jak nie będzie dostawał amunicji i nie będzie mógł robić zasięgów to wszyscy o nim zapomną i odejdzie w niebyt.

no nie tylko, bo teraz moge pokorwinować i napisac ze byli i są nadal w polsce i faszyści i komuniści.
czaisz o co kaman?
:slight_smile: