Mam takie sytuacje, w których jadę do innego miasta dosłownie na jedną noc.
Wtedy biorę plecak w którym mam lapka, słuchawki, ładowarki i książkę. Ciuchy nie zmieszczą się do plecaka więc biorę małą walizke na kółkach.
Zastanawiałem się nad zakupem większego plecaka by wszystko do niego zapakować. Zapisany mam Peak Design Everyday Backpack (jeszcze nie mam pewności jaki rozmiar).
Macie coś innego do polecenia? Lub czy Peak Design jest dobry do tego use case’u?
ja ostatnio na podobny use case kupiłem TNF Router, ponieważ
40 Litrów
tani nie jest, nawet jak na TNF, ale trzeba szukać promek, ja na przykład brałem stąd, jak był o parę zł taniej + weszła promka na 30 zł przez InPost Pay
na YT można zobaczyć dużo filmów jak wygląda w środku, byle trafić na wersję po redesignie, około roku 2021, z jedną klapką z przodu rozpinaną dookoła, zamiast dwóch pionowo
+2 do tego plecaka
To mój EDC, ale jak potrzebuję się na jedną czy dwie noce zapakować to się rzeczy mieszczą w środku i mogę zrolować go na “wyższą” pętelkę.
Zmieściłem kiedyś, jak jechałem na 4-dniową wycieczkę, do Peakdesign Everyday Backpack zip 20l, jedną dużą oraz jedną małą packing cube od nich jak i ich małą kosmetyczkę + jeszcze udało mi się zmieścić do tego plecaka iPada, ale to akurat nie jest problem, ponieważ w plecaku jest osobna przegródka. Także wydaje mi się, że na takie wyjazdy jednodniowe na spokojnie zmieścisz się do plecaka.