Plecak

Mam takie sytuacje, w których jadę do innego miasta dosłownie na jedną noc.
Wtedy biorę plecak w którym mam lapka, słuchawki, ładowarki i książkę. Ciuchy nie zmieszczą się do plecaka więc biorę małą walizke na kółkach.

Zastanawiałem się nad zakupem większego plecaka by wszystko do niego zapakować. Zapisany mam Peak Design Everyday Backpack (jeszcze nie mam pewności jaki rozmiar).

Macie coś innego do polecenia? Lub czy Peak Design jest dobry do tego use case’u?

A do tego się nie zmieścisz? Bo w moim przypadku idealnie się sprawdza na jednodniową delegację do Mordoru.

1 polubienie

Plecaków na rynku jest od groma :smiley:

Rozumiem, że celujesz w Peak Design Everyday Backpack 30l, bo jakoś nie widzę pakowania się do 20l.

W podobnej cenie będziesz miał m.in. Bellroy Transit Workpack Pro 28l

Ale jak nie chcesz wydawać tyle pieniędzy to np. Thule Aion jest bardzo spoko. Jest w wersji 28 i 40l

Albo, to z własnego doświadczenia, na takie podróże do paru dni, mnie się sprawdza Tomtoc Navigator T-66

Od razu dam polecajkę od @sivy, żeby już nie musiał

8 polubień

Nie wiem, jeszcze go nie mam :smiley: Ale będę pewnie w Decathlonie to sprobuje znaleźć ten plecak i spojrzeć :slight_smile:

Dziekuje za polecajki :slight_smile:

1 polubienie

Ten też mam i jest idealny na wypady dłuższe niż jeden dzień.

2 polubienia

XD
XD
XD

2 polubienia

ja ostatnio na podobny use case kupiłem TNF Router, ponieważ

40 Litrów

tani nie jest, nawet jak na TNF, ale trzeba szukać promek, ja na przykład brałem stąd, jak był o parę zł taniej + weszła promka na 30 zł przez InPost Pay

na YT można zobaczyć dużo filmów jak wygląda w środku, byle trafić na wersję po redesignie, około roku 2021, z jedną klapką z przodu rozpinaną dookoła, zamiast dwóch pionowo

1 polubienie

Nieźle wpadłem.

Siedzę i oglądam recenzje plecaków :see_no_evil:

3 polubienia

+1 do tego plecaka :slight_smile:

1 polubienie

+2 do tego plecaka :slight_smile:
To mój EDC, ale jak potrzebuję się na jedną czy dwie noce zapakować to się rzeczy mieszczą w środku i mogę zrolować go na “wyższą” pętelkę.

1 polubienie

Zmieściłem kiedyś, jak jechałem na 4-dniową wycieczkę, do Peakdesign Everyday Backpack zip 20l, jedną dużą oraz jedną małą packing cube od nich jak i ich małą kosmetyczkę + jeszcze udało mi się zmieścić do tego plecaka iPada, ale to akurat nie jest problem, ponieważ w plecaku jest osobna przegródka. Także wydaje mi się, że na takie wyjazdy jednodniowe na spokojnie zmieścisz się do plecaka.

Od mniej więcej minuty 18:30 chłop pokazuje, ile można zmieścić do tego plecaka.
https://youtu.be/ZD5sRon7964?si=1FuC8DT_CiuxP3qE

-1 do tego plecaka
Używanie tych plecaków które się rolują to jest utrudnianie sobie żyćka straszne moim zdaniem.

1 polubienie

Jeszcze Ci dorzucę ten, widziałem właśnie dwie osoby z tym modelem na plecach.

1 polubienie

To pozwolę sobie na opinie po filmikach:

• Quechua NH500 - nie podoba mi się taki pojedynczy worek
  • Belroy Transit Workpack Pro 28L - to aktualnie mój faworyt, ale cena zabójcza
  • Thule Aion - w sumie też jest git, jedynie mi przeszkadza, połączenie sekcji na laptopa z wielką komorą na ciuchy
  • Navigator-T66 - j/w
  • Falcon-III Backpack 35L - nie po drodze mi na wojne :stuck_out_tongue_closed_eyes:
  • The North Face ROUTER - Nie otwiera się na maksa :confused:
  • Peak Design Everyday Backpack 20L Zip v2 - te przegródki mi nie pasują

jestem nieźle wybredny :see_no_evil:

3 polubienia

Cena chyba podobna do Peak Design?

Masz jeszcze jeden, żeby Ci nie było za lekko

Tak. Podobna do Peak Design, ale Peak Design nie był wyznacznikiem :wink:

1 polubienie

Dałeś go jako przykład więc stąd wziąłem baseline :slight_smile:

1 polubienie

W Tomtocu jest również pełna klapa z przodu więc nie musisz tej strony z laptopem w ogóle otwierać. Ale lepiej się z tej strony pakuje :slight_smile:

Możesz wyjąć przegródki :stuck_out_tongue:

1 polubienie

Bellroy ma teraz tak na stronie

1 polubienie