Perełki z Twittera (w dupę se wsadźcie to X)

Kwestia tego jak sobie poustawiasz mastodona.
Ja ciszy nie mam, częściowo przez obserwowane osoby, częściowo przez obserwowane tagi.
A jednocześnie mam mniej śmiecia niż miałem na Twitter.

Nah, te same informacje które teraz dostaje na masto, mam też na spokojnie z 4 innych źródeł.
Popkulturowe tresci, które by mnie zadowoliły nie istnieją - ale tutaj zaczynam uczyć się używać tumblra (nie jest lekko xD), sport który mnie interesuje też nie istnieje. Użytkownicy Threads akurat popkulturę i na przykład NBA mi zapewnia.

image

xD

11 polubień

Guilty as charged (xD)

6 polubień

XͯDͩˣᴰ

3 polubienia

Jak ktoś używa Threads to mam pro tipa, którego dziś przeczytałem i „u mnie działa”.

Nawet nie wiedziałem, że instagram ma coś takiego i teraz będę z tego korzystał.
W ustawieniach instagrama w sekcji suggested content jest taki bzdyczek, że jak się go przesunie to instagram przez miesiąc mniej poleca nam obcego kontentu i to zadziała również na threads. Włączyłem to i póki co jedyne co teraz widzę to posty osób, które śledzę lub posty, na które ludzie, których śledzę odpowiadają.

6 polubień

Kurde, chyba jestem ślepy bo nie moge znalezc tej opcji w swoim insta :sob:

Settings and privacy → Suggested content → Snooze suggested posts in feed

No wlasnie nie mam tego, jak w search wpisze suggested tez nic nie wyskakuje - najblizej supervision :crazy_face:

ale to w ustawieniach Insta musisz ustawić. Nie iPhona.

1 polubienie

Nie no prosze Cie, tak zle to ze mna chyba jeszcze nie jest :rofl:

Ver 290.0

1 polubienie

No fakt. Nie masz a powinieneś mieć. Cóż. Przegrałeś.

3 polubienia

Ano, masz innego instagrama w tej samej wersji.
Moze jakies ustawienia regionalne?

Pewnie różnica Unia i poza :rofl:
Jak z threads.

pocieszę Cię, ja też nie miałem

ale

jak mi się wyświetlił taki sugerowany post na Insta w feedzie, to kliknąłem na nim w trzy kropki i tam były ustawienia proponowanego contentu, tak zrobiłem snooze na 30 dni

i voila, teraz w ustawieniach aplikacji nagle mi się pokazała ta opcja

5 polubień

Dzieki wielkie - dziala :smile::+1:

2 polubienia

https://twitter.com/thepolandnews_/status/1683176194202542082?s=46

:anguished:

1 polubienie

Jesli dobrze pamietam X to była nazwa banku Elona, ktory polaczyl sie z PayPalem. Wtedy Elon stoczyl walke o zachowanie X, ale PayPal jednak wygral. Jak widac jeszcze sie z tym nie pogodzil na tyle, ze jest gotowy rozwalic jedna z bardziej rozpoznawalnych marek w internecie, lol

Ale co za reklama dla X-Kom :smiley:

1 polubienie

https://twitter.com/6GhosT9/status/1683188834496905216?t=yhz0WoC2YJjSjtI84-d1Ww&s=19

4 polubienia