Właśnie doświadczyłem czegoś niesamowitego. Co tu się odjebało… głośnik lewy w MBP 15 2017 zaczął bardzo głośno klikać, dosłownie na 3/4, 4/5 głośności, po czym go rozwaliło i już nie wydaje z siebie żadnych dźwięków
Miałem dokładnie to:
Właśnie doświadczyłem czegoś niesamowitego. Co tu się odjebało… głośnik lewy w MBP 15 2017 zaczął bardzo głośno klikać, dosłownie na 3/4, 4/5 głośności, po czym go rozwaliło i już nie wydaje z siebie żadnych dźwięków
Miałem dokładnie to:
Ooooo shiiiiit. Współczuje szczerze. Może podrzuć sprzęt do iMad/Cortland albo do moich dobrych ziomali ze ZbitaSzybka. Powinni pomoc.
Podrzucę do Apple Store bo mam 15 min drogi od domu, ale nie zmienia to faktu, ze będę bez komputera ze 2-3 dni, a iPad do Xcode nichu…
Eee tam - twórca Overcast nie narzeka. Od 7 lat tworzy tylko na iPad.
lol co Ty za żarty opowiadasz? Marco ma iMaca Pro 10-core oraz MacBooka pro 13 2018
Ej dokładnie. Co to za herezje?
Przecież Xcode nawet nie ma na iPada. W czym Marco miałby niby pisać? W swift playgrounds?
Chyba Ci się pomylił Marco z Federico. Ale Federico nie jest devem.
Paradoksalnie w Playgrounds dałoby się napisać prostą appkę normalnie da się zaimportować iOSowe biblioteki, no ale umówmy się… to narzędzie nie jest do tego
Tyle, że Overcast nie jest napisany w Swifcie
Wiem, wiem… cały czas stęka, że under the hood zmiany nie będą widoczne dla użytkownika. Niebawem będzie go to czekało Ciekawe kiedy Apple ubije Objective-C… chociaż w sumie pewnie prędko to nie nastąpi bo cały czas w swiftcie trzeba robić odwołania do metod @objc func np nawet przy prostych selectorach. Co ciekawe, ostatnio czytałem o fajnym porównaniu zaawansowania języka. Pierwsze wersje Swifta, objective - C oraz nowy Swift (akurat art był na 4.2) porównanie szybkości słowników, setów i array listy… oh kruca bomba… nieprawdopodobne jest to, że teraz 10 mln itemów w liście to jest 0.6 sek, a było 43… piękne t o jest kurde. Oby Swift rosnął w siłę
Racja - pomyliłem z Vitticim.
Tak, tak. Chodzi o Federico. Przepraszam, dzisiaj po pogrzebie jestem i rano trochę nietrzeźwo pisałem…
Nie ma za co przepraszać. Pewnie dopiero zaczynasz ich słuchać. Tez mi się mylą prowadzący w nowych podcastach.
To też, ale jeśli mam być szczery - to właśnie myślałem cały czas, że Vittici stworzył Overa.
O lol.
madafaka z Ciebie swoją drogą Viticci ma ciekawy pomysł na biznes - sprzedaje newslettery. Kumpel subował, całkiem ciekawe. Jak Ben Thompson normalnie.
Panowie - każdemu się może pomylić, a tym bardziej w taki dzień jak dzisiaj. ;/
Jasne, nie bierz tego do siebie
Luuuuuzik.