MBP 2017 co tu się odpi

Właśnie doświadczyłem czegoś niesamowitego. Co tu się odjebało… głośnik lewy w MBP 15 2017 zaczął bardzo głośno klikać, dosłownie na 3/4, 4/5 głośności, po czym go rozwaliło i już nie wydaje z siebie żadnych dźwięków :stuck_out_tongue:

Miałem dokładnie to:

Ooooo shiiiiit. Współczuje szczerze. Może podrzuć sprzęt do iMad/Cortland albo do moich dobrych ziomali ze ZbitaSzybka. Powinni pomoc. :wink:

Podrzucę do Apple Store bo mam 15 min drogi od domu, ale nie zmienia to faktu, ze będę bez komputera ze 2-3 dni, a iPad do Xcode nichu…

Eee tam - twórca Overcast nie narzeka. Od 7 lat tworzy tylko na iPad.

lol co Ty za żarty opowiadasz? Marco ma iMaca Pro 10-core oraz MacBooka pro 13 2018 :stuck_out_tongue:

4 polubienia

Ej dokładnie. Co to za herezje? :smiley:
Przecież Xcode nawet nie ma na iPada. W czym Marco miałby niby pisać? W swift playgrounds? :smiley:

Chyba Ci się pomylił Marco z Federico. Ale Federico nie jest devem.

4 polubienia

Paradoksalnie w Playgrounds dałoby się napisać prostą appkę :smiley: normalnie da się zaimportować iOSowe biblioteki, no ale umówmy się… to narzędzie nie jest do tego

1 polubienie

Tyle, że Overcast nie jest napisany w Swifcie :wink:

Wiem, wiem… cały czas stęka, że under the hood zmiany nie będą widoczne dla użytkownika. Niebawem będzie go to czekało :smiley: Ciekawe kiedy Apple ubije Objective-C… chociaż w sumie pewnie prędko to nie nastąpi bo cały czas w swiftcie trzeba robić odwołania do metod @objc func np nawet przy prostych selectorach. Co ciekawe, ostatnio czytałem o fajnym porównaniu zaawansowania języka. Pierwsze wersje Swifta, objective - C oraz nowy Swift (akurat art był na 4.2) porównanie szybkości słowników, setów i array listy… oh kruca bomba… nieprawdopodobne jest to, że teraz 10 mln itemów w liście to jest 0.6 sek, a było 43… piękne t o jest kurde. Oby Swift rosnął w siłę

2 polubienia

Racja - pomyliłem z Vitticim. :grin:

Tak, tak. Chodzi o Federico. Przepraszam, dzisiaj po pogrzebie jestem i rano trochę nietrzeźwo pisałem…

Nie ma za co przepraszać. Pewnie dopiero zaczynasz ich słuchać. Tez mi się mylą prowadzący w nowych podcastach.

To też, ale jeśli mam być szczery - to właśnie myślałem cały czas, że Vittici stworzył Overa. :grin:

O lol.

madafaka z Ciebie :smiley: swoją drogą Viticci ma ciekawy pomysł na biznes - sprzedaje newslettery. Kumpel subował, całkiem ciekawe. Jak Ben Thompson normalnie.

2 polubienia

Panowie - każdemu się może pomylić, a tym bardziej w taki dzień jak dzisiaj. ;/

Jasne, nie bierz tego do siebie

Luuuuuzik. :wink: