Po wczorajszym Keynote WWDC 2020 pojawiły się bety systemów. Dostępne są na https://betaprofiles.com. Pamiętajcie, że to 1 (SŁOWNIE: PIERWSZA) beta developerska, więc mogą się tam dziać dziwne rzeczy i raczej nie polecam instalować na waszym głównym urządzeniu.
Zacznę od iOS 14, poniżej znajdziecie linki do tematów o MacOS Big S(i)ur i WatchOS 7. (pojawią się póżniej)
Poniżej znajdziecie listę urządzeń kompatybilnych z iOS14.
Od teraz na homescreenie nie musimy mieć wszystkich swoich aplikacji. App Library jest jak app drawer na Androidzie.
Przy próbie usunięcia aplikacji możemy ją albo ukryć z homescreenu i dodać do App Library lub całkowicie usunąć z urządzenia.
Nowe aplikacje nie muszą się już pojawiać na homescreenie.
Dla starszych iPhonów pojawił się nowy wygląd aparatu, dodatkowo w prawym górnym rogu widać zieloną kropkę. Pojawia się kiedy kamera jest w użyciu. Podobnie jest z microfonem, obok pojawia się wtedy pomarańczowa kropka. Kiedy jakaś aplikacja użyje kamery, to przez chwilę po jej wyłączeniu w górnej części control center widnieje nazwa tej aplikacji.
Mam podobnie jak odkładam telefon na biurko Betę zainstalowałem z pełną świadomością jak to się może skończyć, ale jest podejrzanie stabilna jak na razie
Ciekawe jakbyś powpisywał wpisał na YT różne syreny itd i sprawdził w praktyce może nagrywa się sample jak brzmi:
dzwonek do drzwi
karetka
itd i potem sobie dobiera jakiś alarm w zależności od źródła dźwięku
Działa Wam poprawnie internet po LTE (Orange Flex)?
U mnie sporo aplikacji nie ma komunikacji, po WIFI działają normalnie.
Speedtest o dziwo na LTE działa.
Mail, www i inne typu mbank, inpost nie.