In display camera

Dzisiak w Twitterze IceUniverse pojawiły się dwa filmiki z prototypami telefonów z przednią kamerą zamontowaną pod ekranem telefonu. Co oznacza, że przyszly rok będzie stał wlasnie telefonami beznotcha z pierwszymi ekranemi w pelni bezramkowymi, bez zadnych bajerów typu slidery czy aparaty wysuwane mechanicznie.
Co o tym sądzicie? Ja osobiście bardzo na to czekałem. Pozbycie sie czytników lini papolranych z obudowy było swietnym krokiem, teraz kolejny jeszcze lepszy krok. Z niecierpliwością czekam na telefony bez żadnych klawiszy.

OPPO

Xiaomi

3 polubienia

A jak zrobisz szybko zrzut ekranu? A reset telefonu jak zdarzy się mu zawiesić? Włączanie nowej komórki bez klawisza Power to też będzie wyzwanie… Trzymam kciuki :wink:

Zrzut ekranu to nie problem w Xiaomi i huaweiach juz dawno to rozwiazali. Co do wlaczenia i wylaczenia to tez wierzę, ze wymyślą jak to rozwiązać.

Szybki reset - czekasz aż bateria padnie i ładujesz :slight_smile:

https://cdn7.bigcommerce.com/s-sq9zkarfah/products/104841/images/148804/Meme-s-Genius-Meme-Decal__75071.1510982869.500.750.jpg?c=2

1 polubienie

zrzut ekranu np. na OnePlus robisz przejeżdżając po ekranie trzema palcami w dół. Klawisze można zastąpić ramkami reagującymi na nacisk (jak w HTC).

2 polubienia

Ja nie wyobrażam sobie iPhone bez mute switcha z lewej strony :grinning:

4 polubienia

Tak to widzę:

1 polubienie