Kto popsuł Slacka na telefony?!
Od dłuższego czasu zaliczał delikatny zjazd w dół, ale to co zrobili teraz to jest jakiś dramat…
Chyba zbyt mocno zapatrzyli się na to jak wygląda i działa MS Teams…
A co się zepsuło? Bo nie zauważyłem?
m.in. kafelki, które zajmują 1/4 ekranu i ta wkurwiająca wyszukiwarka, która aktywuje się na swipe w dół… Mam taki odruch “odświeżania” widoku poprzez właśnie przeciągnięcie w dół, które teraz za każdym razem po wejściu do slacla aktywuje mi wyszukiwanie, które da się wyłączyć chyba tylko wciskając cancel w prawym górnym rogu… Żeby jeszcze dało się to skonfigurować…
To jest trochę na zasadzie: “nikt nie prosił, wszyscy dostali”.
który system?
bo przed chwilą zrobiłem update na iOS i nie mam kafelków a swipe w dół nie powoduje wyszukiwania
iOS, wersja appki: 23.09.10 (434998)
Oh, to wygląda jakby to było jeszcze uzależnione od jakiejś konfiguracji worskpace, bo na jednym mam po staremu:
Za to na drugim (głównym) mam tak:
no właśnie, nie widziałem nigdy takiego układu jak ten drugi, za to pierwszy mam we wszystkich workspace’ach
wersja appki ta sama
Może to server-side rollout dla wybranych workspace?
Jaki ładny
U mnie w pracy też zaktualizował się Workspace. Ładnie, podoba mi się
zbiorkom górą!
Pozostaje Ci centrum przesiadkowe i dylanie tramwajem do Spodka
jestem po kilku godzinach grania w Starfield’a ta gra jest zła i nie miała prawa sie ukazać w 2023 roku w 2013 to max. Bethesda zawiodłem sie bardzo bardzo…
Nie grałem jeszcze, opiszesz po krótce dlaczego jest tak źle?
- loading screny - przejscie z jednego pomieszczenia na statku kosmicznym do drugiego to jest loading - pomieszczeni wielkości piwnicy, skok w nadprzestrzeń to samo. spoko loading screen trwa 1-2 sekundy ale mozna to było schować
- fabuła napisana przez chyba pijanego 13 latka do tego po ziole
- optymalizacja - na moim sprzęcie gra chodzi całkiem nieźle, ale sprzęt sie bardziej grzeje niz na cp2k77 z ultra i rt (i9 13900 + 4090 + ssd pci4 + 64gb ram ddr5 6800mhz)
- sorry ale graficznie to jest gra z 2013 roku wiec patrz punkt wyżej
- silnik - creation engine to jest syf pamietajacy morrowinda obliviona i skyrima!!! mamy 2023 rok kurwa
jak Bethesda robiła gre w skrócie:
- creation engine unload texture fantasy
- creation engine load texture space
- chatgpt przerób fabule z “skyrima na space opere ale nie przykładaj sie za bardzo żebyśmy w 10usd sie zmieścili”
- mamy super gre objawienie klękajcie narody
grałem w sumie dzisiaj od rana do 18 - jakies 10h z przerwami na kilka telefonów i sikanie.
irytacja osiagneła poziom himalaje bo od miesiaca gram sobie w bg3 ktore jest 9,5/10 a beta zapowiadała ze gwizdne pole to jest gejmczendzer nowa jakasc etc.
nie bo skyrim był zajebista grą w 2013 i pózniej nadal, ale ten sam cukierek w innym opakowaniu w 2023 jest gównem.
problemem Bethesdy sa stare dziady które tam pracują i brak dopływu nowej krwi. oni zyją cały czas tym jacy byli kiedyś zajebiści i ze oni to ta wielka BETHESDA ale niestety rok 2013 się skończył w 2013 a mamy 2023 i czasy się zmieniły, a leśne dziady nadal myślą że jest 2013
Ja sie swietnie bawie ale moze dlatego, ze gram na handheldzie. Po malym modzie, grafika na Rogaliku wyrywa z butow.
Gra ma troche bledow, a mechanika jest czasami skomplikowana i nieprzemyslana.
Ogolnie polecam, a jak ktos ma Game Pass to jest to no brainer.