🏎 Formuła 1

Dlatego ja nie znam wyniku dopóki nie obejrzę.

złośliwi mogliby powiedzieć “zobaczcie jak piękna może być F1 bez BRB i Maxa na pozycji dominującej” xD

3 polubienia

No szczególnie te ostatnich kilka okrążeń, gdzie gap między P1 a P4 to 2-3 sekundy … szkoda że jeden nie wytrzymał presji. :wink:

cały George. Naprawdę ładnie chciał, ambicji i prędkości mu nie można odmówić. Nawet na 4 okrążenia do końca złapałem się na tym, że mu się to zwycięstwo należy bo zrobił wszystko żeby je osiągnąć.
Potem pojawiły się te właściwe schody i zrobił niestety to co często robi pod presją w czasie wyścigu.

Ciekawe, że LH praktycznie się do tego nie odniósł. I dla mnie to jest całkiem zrozumiałe pod tytułem “młody, chciałeś ale Ci nie wyszło. Poćwicz.” Moja interpretacja ale bardzo mi się to rzuciło w oczy. Nawet Lando miał dla Georga tylko lekkie pocieszenie - “he was the quickest today but… yes…” (smiling)

2 polubienia

Ewidentnie posypała sie psycha, wcześniejszych (np. LEC) łykał na miękko a tu pojawila się presja i widmo podium/zwycięstwa. Może juz i lacze nie trzymały tak dobrze i bał się ryzyka wyprzedzania na winklach. Ale wyścig świetny (oczywiście ostatnie kółka)

Ale to co zrobił Carlos z holowaniem Lando to mistrzostwo. No i oczywiście tłumaczenie swojemu mechanikowi, że pozwala mu być w strefie DRS specjalnie pokazuje tylko, że w Ferrari myślenie strategiczne leży.

Duże gratulacje za to dla Mercedesa za odwagę strategiczną. Ten zjazd do boksu przy VSC to było coś.

3 polubienia

Trochę szkoda mi Alonso. Nie wiem czemu pod vsc tak długi czekali ze zmianą, mógł być pierwszy w boksach.

Niech ktoś powie Bottasowi żeby już odszedł…

1 polubienie

Nie wolno. Alfowy Bottas to moja ulubiona postać w F1 teraz.

A ja myślę że zobaczymy nowego partnera VER w przyszłym roku i nie będzie to Ricardo.

No Ricciardo to raczej nie będzie bo ogłosili, że przedłużył kontrakt z AT.

Liam całkiem dobrze sobie daje radę. Bardzo imponujący jest. Ja bym go chętnie zobaczył w RBR, tylko kurde, jak to ma być kolejny młody kierowca, któremu karierę zniszczy Red Bull, to ja nie wiem, czy mu tego życzę.

Może niech ten Perez już lepiej dojeździ ten kontrakt i martwmy się za rok :wink:

Horner niby mówił o awansie dla Lawsona. Chłopak jest niesamowity i nie może się zmarnować. Mam nadzieję, tylko że nie wcisną go do Williamsa, tak jak to komentatorzy próbowali insynuować. Nikogo nie zaskoczę tym stwierdzeniem, ale - Za Strolla do Astona!

Ja to w ogóle jestem strasznie podjarany przyszłością F1. Lawson daje świetny popis, a to co wyprawia Piastri to jest po prostu kosmiczne. Nie rozumiem, czemu codziennie o nim ktoś nie pisze artykułu. Jest fenomenalny, rewelacyjny, absolutnie nieziemsko dobry.
Dawać nam więcej takich!

Mclaren ma imo najlepsze duo kierowców w tej chwili, a obaj będą jeszcze tylko lepsi.

3 polubienia

Tylko jeździ jak Kimi pod koniec. Jak ma dobry dzień to coś pójdzie, a tak to walczy o 19 miejsce ze Strollem.

Piękne podium. W końcu.

No co Wy. Zaspaliście?

Jakby się tam Leclerc wdrapał na podium kosztem jednego z MacLarenów, to było piękniejsze :slight_smile:

Umrzyj

2 polubienia

po tym co odwalil Perez tylko utwierdzam sie w przewidywaniach, ze Perez moze nie dojezdzic tego sezonu do konca.

1 polubienie

Dopiero nadrobiłem wyścig, wspaniałe podium :orange_heart:

1 polubienie