EDC - Every Day Carry

Jakieś update w edc u was?

1 polubienie

Ja: kupuję sobie nowy kolor orbitkey.

Orbitkey (dwa dni po tym jak zamówienie do mnie dotarło):

5 polubień

i właśnie ruszyli z kampanią na kickstarterze. Jakieś €10 drożej od zwykłej wersji I przez pierwsze 48 godzin dorzucają kółeczko gratis :sweat_smile:

https://www.kickstarter.com/projects/orbitkey/orbitkey-key-organizer-pro?ref=android_project_share

1 polubienie

Gdyby komuś przyszło do głowy trzymanie w plecaku Knipex Cobra XS, to upewnijcie się, że wypakujecie przed udaniem się na lotnisko :man_facepalming:

3 polubienia

Matko i córko, siedem i pół minuty gadania o śrubce!

2 polubienia

Whaaaaaat, z jakiego powodu?
Przechodziłem z XS-ką przez security z 5x i nigdy nikt się nawet nie zająknął :frowning:

musiałeś mieć bardzo kapryśne security

W Krakowie już mnie zjebał typ i powiedział że „narzędzia nie lecą, narzędzia nie lecą”
Jak mu powiedziałem, że zawsze przechodziło (xD), to puścił i powiedział, żebym uważał, bo mogę z tym nie wrócić.
W Trieście typiara kazała wyciągnąć, ścisnęła sobie tym palec (xDˣᴰ), pokiwała głową i pokazała na śmietnik.
Patologia jakaś.
Nowe szczypce zamówiłem oczywiście pięć minut później, ale niesmak pozostał.

2 polubienia

Ja jebie. Zmartwiłeś mnie bo lubię mieć te Knipexy na wyjazdach bo to zawsze się trafi luźna deska w kiblu, jakaś śrubka w skrzypiącym łóżku. Będę woził w check-in w takim razie…

2 polubienia

Ej dorzucaj jakies fotki czy cos, bo az musialem AI poprosic zeby mi to wyszukala w bingu :smiley:

1 polubienie

Jeśli jeszcze nie masz na wyposażeniu to co ty robisz w tym wątku? :rofl:

6 polubień

Czytam kazdy :man_shrugging:

Nikt tego nie sprawdza :smiley:

Myślałem że to jakiś scyzoryk albo coś. Ale to po prostu szczypce. I to jeszcze tak małe, że co tym komuś zrobisz? Paznokieć wyrwiesz? :joy:

No właśnie to jest niesamowite. Mogę wnieść nożyczki do paznokci, którymi mogę kogoś zadźgać, a tego nie.
Jak babeczka jeszcze teatralnie ścisnęła sobie tym palec, to pomyślałem, że może gdzieś jest ukryta kamera :stuck_out_tongue:

2 polubienia

mi wyrzucili chyba z dwa razy obcinaczki do paznoki. a jak wracalem za Arabi Saudyjskiej to scyzoryk na luzie przeszedl i u nich i w Szwajcarii

2 polubienia

Ja leciałem do NY z podręcznym w postaci obcinaczek do paznokci, cążek i małych nożyczek. Nikt się nie zająknął. W Stanach wchodziliśmy na jakiś taras widokowy i był skan bagażu. Żona miała korkociąg w plecaku, który widziałem wyraźnie na monitorze to machnęli ręką, żeby iść dalej. :slight_smile:

1 polubienie

Fajnie, ale wymienię dopiero jak się rozleci :rofl:
Na razie trzyma się doskonale

3 polubienia

Jako, że dostałem w najlepszej cenie, to mam takie EDC :wink:

Piękny nie jest, ale pojemny w opór :wink:

1 polubienie

Coś nowego do noszenia pierdół ze sobą