Ale co czemu? Czemu VM a nie docker? Czy o co pytasz?
bo jest ukryta opcja kontenerowa LXC/Incus z natywnym wsparciem w Proxmoxie
ale to nie lepiej z założeniem używania kontenerów postawić sobie po prostu serwer Ubuntu czy Debian i tam się bawić? W sensie ja się na tym nie znam i chcę sobie posprawdzać z czym co się je i jakie ma ograniczenia do moich zastosowań.
I za raz trzeba będzie przenieść wiadomości do innego wątku
A chciałbyś takiego bydlaka? Mam swojego używanego, leży i się kurzy.
https://www.x-kom.pl/p/438058-nettop-mini-pc-intel-nuc-i3-7100u-8gb-120.html
to jest faktycznie potfur (jak by siwy napisał)!
Ja bym chciał coś mniej zobowiązującego tak w budżecie do 600-650 zł bo zmieniam stricte po to aby ujednolicić hardware i zmniejszyć zużycie energii.
Oglądałem sporo recek geek dad i wielki test. I spokojnie do tego co potrzebuję w takim budżecie się zamknę.
Dodatkowo muszę mieć z tego co rozumiem min. 256 GB dysk jeśli chciałbym się pokusić o wirtualizowanie win10/11.
Pisz na priv jeśli Cię ten potfur interesuje. Dogadamy się
Jako że średnia wieku na naszym forum z roku na rok niebezpieczne zbliża się do oddziału geriatrycznego to proszę o polecenie ciśnieniomierza
Ręczny czy automatyczny?
Automatyczny
A to cokolwiek. Np. Braun robi przyzwoite sprzęty, ma nawet jakieś smart appki z wykresami (nie wiem, nie używałem).
Żona mówi, że lepiej ciśnienie w jakimś kajeciku zapisywać, a nie w apce, bo jak pójdziesz do doktora, zwłaszcza starszej daty, czy pogotowie Cię z domu zgarnie, to łatwiejszy do odczytania jest kajecik.
Najważniejsze, żeby miał certyfikację do użytku medycznego.
Omron.
W ofercie znajdziesz i takie zwykłe, proste jak i takie co się synchronizują do Apple/Google Health.
Ponoć dokładniejsze są te naramienne niż te nadgarstkowe.
panowie to forum zobowiązuje wiec jedyne co można polecać to rozwiązania smart:)
czyli tak jak @Louisfantom
Ja czekam, aż wjedzie do sklepów:
https://www.garmin.com/pl-PL/p/716808
brzydkie:(
Jak wiele garminow.
Ważne, że w ekosystemie
Mam A&D Medical UA-651BLE. Plus taki ze wiele aplikacji go obsluguje. Zapisywanie cisnienia w kajeciku u mnie nie dzialalo, po prostu mi sie nie chcialo. Apka sama wszystko zapisuje i jest git.
jak wszystko garmina:)
ja już jestem na etapie, że powinno się co najmniej podobać, a nie wzbudzać odrazę:)
ekosystem sadowy jest niezbędny, w tej chwili nawet nie spoglądam (oprócz mojego PC) na cos co nie kce sie integrować
ale jak w mniej więcej tych samych pieniądzach albo nawet 30-40% wyższych mógłbym wziąć maca to sekundy bym się nie zastanawiał:)
Co do zestawu Apple MacBook+iPad+iPhone+AirPodsy Pro to jest on niezbędny, owszem.
Ale AW to dla mnie najgorszy produkt. Po 2 latach przeszedłem na Garmina i nie zamierzam wracać. I brak integracji nie boli w ogóle. Najważniejszy jest spokój kiedy idę trenować, ze nie padnie mi bateria bo zostało 40%. Albo popada deszcz i trening się zatrzyma jak ostatnio u @sobolowy
ja mam stałe trasy biegowe znam je na pamiec a nwet jak zmienie na inna to mam to gdzieś biegne po prostu. ja tego nawet jako trening nie traktuje. już dawno przetaełem zapisywac czasy, długosci ilości spalonych kalori - nie odczuwam takiej potrzeby. nawet na bpmy już nie patrze bo po co:) dlatego AW jest dla mnie odpalaczem muzy/podcastu zebym nie musiał brać telefonu. dodatkowo przy nurkowaniu jest kompem nurkowym