Co kupić?

Szukam zewnętrznego napędu BD do kompa.
Będzie używany na prawdę bardzo sporadycznie, więc nie za milion monet.
Coś polecicie?

miałem takiego w sumie użyłem z 4 może z 5 razy - później zgubiłem/albo komuś pożyczyłem i nie wiem komu (od 5 lat nie mam potrzeby używać - nie mam nawet jednej płyty w domu już). ale działał bezproblemowo:)

Szukam monitora 24 cale. Myślę o takim, który służyłby jako stacja dokująca do laptopa - ładując i przekazując obraz równocześnie.
Rozdzielczość wystarczy mi Full HD, lubię mieć jedno okno otwarte na raz. Dodatkowym atutem byłaby możliwość podłączenia monitora do monitora.

Jak tanio i dobrze to U2422HE.
Kupiłem swoje dwa na allegro - używane (jak nowe) za 500 sztuka i jestem bardziej niż zadowolony.

3 polubienia

czy ktoś analizował porównywał sprawdzał może które sklepy mają opcje przy zakupie nowego iPhone, oddanie starego lub nawet androida którego wyceniają + do tego dają bonus?

idream z tego co wiem ma taką promkę

szukam w dobrej cenie z FV iPhone 15 bo mój Xr już mocno niedomaga.

Jeśli dobrze pamiętam z jesieni 2023, iDream, iSpot i Cortland miały dokładnie tą samą promocję na trade-in. Na stronie iDreamu jest kalkulator, którym wyliczysz ile będą chcieli za twój telefon, a ceny raczej między salonami się nie zmieniają

teraz pytanie jak w moim obecnym mam e-sim z orange flex, to jak to wyciągnąć przy takiej operacji trade-in w salonie :thinking:

Z tego co wiem żaden operator w Polsce nie pozwala na przenoszenie eSIM między urządzeniami. Jedyna opcja to wygenerowanie nowej karty po aktywacji telefonu

czyli że stracę swój numer?

Nie, dlaczego? We flexie możesz wygenerować nową simkę od ręki. Twój numer będzie offline przez chwilę tylko

play na 100% nie pozwala i trzeba udać sie do kutasiarzy do stoiska żeby wygenerowali nowego esima nie dało jeszcze rady w grudniu online:( w orenzadzie przez strone sie robi klik klik. esim z mex chcial sie przenieśc ale nie był mi potrzebny:)

to żebym dobrze zrozumiał, przed oddaniem starego telefonu muszę w nowym zainstalować aplikację flex, wygenerować nową kartę sim i przenieść na to swój stary numer? :thinking:

W razie czego możesz to zrobić też potem na nowym telefonie - tj. usuwasz w flexie stary sim nieaktywny, robisz nowy i instalujesz na nowym urządzeniu

1 polubienie

z uwagi na pogodę nadszedł czas na sezon ogórkowy i potrzebuję rekomendacji:

Pompa

1. mam studnię kręgową i chcę podlewać z niej trawnik obecnie takim zraszaczem wahadłowym, a nawet dwoma, wcześniej miałem pompę zatapialną z marketu, nie pamiętam jakie miała parametry ale nie dawała rady na tyle mocno żeby ten zraszacz się obracał.

Pastuch
2. żona już rwie włosy z głowy, pies jest niereformowalny i nic nie pomaga, więc musi wejść do gry pastuch żeby nie sikał i nie biegał po miejscach gdzie mu nie wolno, czy ktoś może sprawdzał i potrafi coś polecić w tym temacie? pies średniej wielkości jeśli ma to jakieś znaczenie.

Szukam slinga na co dzień, do którego zapakuję aparat (jakieś 12x12 cm), telefon, malutki portfel i klucze. I tak kminię nad Bellroy Sling Lite, bo mniejszy niż Peak Design Sling 3L, jakiś Moment też wygląda spoko. No i na zalando i amazonie sporo tego, więc ciężko się połapać. Czekam na Wasze rekomendacje. :slight_smile:

1 polubienie

Jak coś, to do Sling 3L na luziku mieszczę Sony a6400 z dwoma obiektywami. I jeszcze miejsce zostaje na Kindle, mały portfel i powerbank.

O PD się nie obawiam, bo kiedyś go miałem - na luzie mieściłem lustrzankę i jakiegoś zooma. Ale z tego co pamiętam, było go czuć, w sensie trochę ważył i jakoś nie byłem zachwycony wygodą.

Wiadomo co doradzę :smiley:

Jak ma być małe to Lite Sling w kolorze czarnym jest teraz na promce (Bellroya kupuj na Amazon.de z oficjalnego sklepu B - przychodzi szybciej i przesyłka jest za darmo)

Tylko, Lite Sling jest naprawdę lite. Waży to nic ale też w związku z tym nie chroni jakoś super przed przyjebaniem czymś cennym w coś twardego.

Jak chcesz trochę bardziej premium to Venture Sling 6l

he, he wiecie co ja mogę polecić:) 7,5L mniejsze też są.
jak ktoś bardziej cywilny wygląd preferuje to też zaczęli takie robić :slight_smile:

2 polubienia

Masz porównanie tych dwóch materiałów w Bellroyu? Bo widzę, że różnica w cenie jest taka, że lepiej zapytać. :slightly_smiling_face:

1 polubienie