Co kupić?

Stadler Form mile łechta moje marne poczucie estetyki. Karla bym kupował i dziś jakby mi był potrzebny.

1 polubienie

Smartmi → Nawilżacz ewaporacyjny SmartMi Evaporative Humidifier 2 -

Dokładnie taki :slight_smile:

1 polubienie

niby rzeczywiście ładne ale albo to mój marny research, albo Stadler ma bardzo niewydajne i bardzo drogie filtry, a to wydaje mi się ważniejsze niż wygląd

w moim kręgu znajomi głównie polecali Klarta Humea, bo koszty eksploatacji wychodzą dużo niższe, a i wydajność w testach lepsza

1 polubienie

Nie wiem jak często te filtry trzeba wymieniać ale widzę że za dwie sztuki ~65 zeta. To chyba nie jakaś tragedia (no chyba że to trzeba co moment wymieniać).

Edit: na stronie piszą co 2-3 miesiące. Czyli jeżeli używasz tego tylko w zimie, raz do roku.

1 polubienie

Wymieniam raz na trzy-cztery miesiące (zależnie od intensywności używania). Wolę wymienić filtry niż myć te talerze co kilka dni. Ani razy nie zdarzyło mi się, żebym poczuł jakiś smrodek ze Stadlera. Z Xiaomi zdarzało mi się dwa dni po umyciu talerzy.

2 polubienia

To ja tylko dla opinii z drugiej strony:

• myję nawilżacze raz na tydzień. Zajmuje mi to ok. 10 min. na jeden (pewnie mniej).
  • talerze myję raz - na koniec sezonu w zmywarce.
  • nigdy nie zdarzyło mi się, żeby zapach z nawilżaczy był nieprzyjemny.

Tylko, że u mnie chodzą 24/7. Mocą (od 1 do 3) steruję z aplikacji.

4 polubienia

O, tu też wsadzę kij w szprychy :smiley: Mam oczyszczacz klarty (forste 4) i mam wrażenie, że te wszystkie recenzje w internecie są srogo opłacone. Filtry trzeba wymieniać ze 3 razy częściej niż w oczyszczaczu Xiaomi, tj. urządzenie to sygnalizuje, bo po wyjęciu okazuje się, że filtr jest praktycznie jak nowy. Raz zdarzyło mi się, że po zakupie nowego filtra po dwóch tygodniach chciał, żebym go ponownie wymienił na nowy. Filtry dostępne tylko w sklepie producenta (a przynajmniej jak ja miałem potrzebę ich zakupu to tylko oficjalny sklep klarty na allegro je oferował). Do tego oczyszczacz ma taki wkurzający dźwięk dzwonka przy każdej operacji na panelu czy pilocie, którego nie da się wyłączyć. Jest to na tyle wkurzające, że zdarzyło mi się już dwa razy, że zaczął pikać jak poje*ny w nocy i obudził mi dziecko (oczyszczacz stoi w sypialni). Powód? Cholera wie, ale jak go odsmartowiłem (odłączyłem od wifi), to niby więcej tak nie zrobił.

Jak tak sobie na to wszystko spojrzę z szerszej perspektywy, to ja chyba mam wyjątkowego pecha do elektroniki :smiley:

2 polubienia

Tu masz taki jeszcze za ~700

Wracając do tych głośników - bardzo polecam do takiego codziennego użytku. Fajnie, że mają zarówno BT jak i dwa wejścia RCA. Do jednego mam podpiętego kompa do drugiego Chromecasta Audio, więc mogę słuchać muzyki nawet gdy komputer jest wyłączony.

1 polubienie

Mój brat chce podłączyć trzy monitory do MacBooka Pro 16 z M2 Pro:

1. 34” z USB-C (zasilający laptopa),
  2. 27” po HDMI,
  3. 15,6” po USB-C (przenośny ekran zasilany z laptopa).

Problemem jest ograniczenie nałożone przez Apple, które pozwoliło na maksymalnie 2 monitory zewnętrzne.

Czyli trzeba dokupić hub/stacje dokująca by było to możliwe, right? Możecie polecić jakiś pewny model, który rozwiąże ten problem?

A jesteś pewien, że ten model obsługuje trzy zewnętrzne monitory?

1 polubienie

Jeśli ludzie podłączali 3 monitory do MacBooka Air, to pewnie i do Pro można podłączyć. Oficjalnie ten model nie obsługuje 3 monitorów, tak jak napisałem, ale chyba hub DualLink ogarnie temat. Chyba, dlatego pytam osób, które miały z tym do czynienia. :slightly_smiling_face:

Używałem tak z maczkiem air
i-tec USB 3.0/USB-C/Thunderbolt 3 Docking Station
To chyba ta CADUAL4KDOCKPD | i-tec USB 3.0 / USB-C / Thunderbolt 3 Dual Display Docking Station + Power Delivery 85W | i-tec
I śmigało
I mam ją do sprzedania jak byś był zainteresowany :slight_smile:

Potrzebujesz dock z obsługą DisplayLink.

2 polubienia

W sensie miałeś za jego pomocą podłączone 3 monitory?

Ja do Air M2 używam Dell UD-22. Grzeje się mocno ale działa. Do tego aplikacja DisplayLink.
Mam podpięte tak 2 monitory ale spokojnie udźwignie i 3.

1 polubienie

Dzięki @Artur_Morawski. Pokazałem stronę mojej żonie i właśnie leci do nas bezwodny dyfuzor olejków Stadler Form Ella.

No nie planowałem tego wydatku.

3 polubienia

Forum broni, forum radzi, forum nigdy was nie zdradzi. :wink:

6 polubień

szukam organizera na elektronikę, żeby

sobie tam na codzień mieszkały, a w razie podróży wrzucić go do plecaka i lecieć.

Myślałem nad Bellroy Desk Caddy, ale cena jakoś mnie nie przekonuje.

macie coś sprawdzonego?
@Tadek patrzam w twoim kierunku xD kojarzę, że kupowałeś takich organizerów masę, ale wyszukać to na forum teraz ciężko. A po czasie pewnie też do każdego masz jakieś uwagi.

Ja ma takie coś: Tech Pouch | Peak Design Official Site

1 polubienie