To teraz Helldivers 2
No i zakupy skończyły się na tym:
https://www.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe/sony-telewizor-oled-xr-55a84l.bhtml
Sony król. Nigdy innego telewizora. W sumie to @Tadek powinien docenić, że nawet ja mam produkt z Androidem. Na szczęście nie muszę go używać
OMG piękny
Byłem (i w sumie ciągle jestem) fanem Sony ale w 2021 roku zdecydowałem się na OLED’a od LG - C1 - i nie ukrywam, że cena wtedy była bardzo atrakcyjna. W domu był już jeden TV Sony z Android TV który nie sprawiał żadnych problemów, a był to rok 2016 i Android TV nie cieszył się jeszcze dobrą opinią (i w sumie nie wiem czy się takową cieszy). To co mnie w w tym czasie w LG zaskoczyło to wsparcie dla Apple HomeKit oprócz oczywiście świetnego obrazu. WebOS również mnie jakoś nie irytował i choć ostatecznie zdecydowałem się na zakup Apple TV 4K to do dzisiaj części korzystam natywnych aplikacji smart tv niż uruchamiam Apple TV.
LG ciągle świetnie rozwija swój soft i aplikacje - dla przykładu Apple Music na TV LG dostało niedawno wsparcie dla Dolby Atmos, a sama aplikacja działa o wiele szybciej niż na Apple TV - choć to może być tylko moja przypadłość bo z tym serwisem wyraźnie mi nie po drodze.
Także, choć olbrzymią miłością dążę TV Sony to jednak z racji rozsądniejszego wyceniana produktów bardzo polecam oledy od LG.
webOS to miłość.
Ja dalej wolę Soniacze bo zwyczajnie są w moich oczach mniej brzydkie. Za moje szczescie, ze mam w domu trochę mniej brzydki klamot chętnie dopłacam
PS: Sony to też OLEDy od LG chyba xD
Modele z matrycami OLED to LG. Wszystkie QD-OLED (m.in. mój A95k) mają matryce uwaga uwaga… Samsunga
Dziękuję @wittamina !
Nie wierzę
yyy… tzn. gratulacje! na pewno tego potrzebowałeś!
Ale jakbyś opisał swój use case?
Często czytam leżąc na boku a KINDLE jest oparty o poduszkę obok. Więc muszę sięgać, żeby zmienić stronę. U mnie to tak z 30% czasu gdy czytam to taka pozycja.
Bardzo proszę i miłego czytania! To się nazywa influens, o jaki nic nie robiłam.
Oja oja oja…. Czy to działa ze starszymi kindle’ami? Jak to się nazywa?
Co to jest? To symuluje dotknięcie palcem, żeby przewrócić stronę?
To mi przypomina moje elektryczne triggery do iPada z czasów mobilnego Apeksa (RIP)
Tak, taki klikacz.
Sprawdzona technologia. Gorzej było jak mi sie raz na pociągu przy sorting factory rozładowały
https://www.amazon.com/GameSir-Controller-Joystick-Trigger-Survival/dp/B098TBY135
Daj znać jak się spisuje, myślę nad jakimś a niebawem mam ogrodzenie do zrobienia, patrzyłem bardziej na Google ale też nie wiem czy warto
Mój ostatni zakup
Jak na razie mogę powiedzieć, że instalacja banalna, jakość obrazu bardzo dobra. I spoko funkcje jak wybór stref aktywnych na obrazie (bez tego informowało mnie o każdej osobie przechodzącej chodnikiem przed moim podjazdem.), zaczernianie stref (jak kamera łapie cześć podwórka sąsiada który mógłby mieć o to problem) kolorowe night vision, czy ta dodatkowa kamera skierowana w dół. Do przetestowania jeszcze są “znajome twarze”, czyli rozpoznawanie predefiniowanych osób czy “pilnowanie paczki” zostawionej na wycieraczce w zasięgu dolnej kamery.
Moim pierwszym wyborem też był dzwonek od Google i długo się biłem z myślami. Na niekorzyść Googla jednak zbyt mocno przemawiały ograniczenia wersji bez subskrypcji. 3h podglądu zdarzeń to dla mnie śmiech na sali. Jak coś sie stanie o 3 w nocy masz czas do 6 żeby to podejrzeć.
Eufy ma lokalny storage na karcie pamięci wciskanej w “gong” dzwonka. Gdzieś mi się w dokumentacji przewinęło że, z kartą 16Gb masz 90 dni historii przy średnio 30 zdarzeniach dziennie po 10 sekund każde. Ja wcisnąłem kartę 128Gb. Nie wiem ile historii dzięki temu mam ale wiem, że mi wystarczy.
Jedyny zarzut jaki mam do Eufy to aplikacja.
Potrafi pół roku działać bez zarzutu a potem przychodzi jeden dzień że jakimś procesem w backgroundzie zżera mi baterię w telefonie w 2h.
powiedz mi ile to na baterii trzyma w teorii i jak jest podłączenie przewodowe to czego to tam wymaga, jakiego kabla?
drugie pytanie, czy jak ktoś dzwoni tym dzwonkiem to czy jest opcja żeby dzwonił google hub a obraz z dzwonka pojawiał się na ekranie z automatu?