Chwalimy się:📲 Świeże zdobycze elektroniczne

Osz kurde! Rozmiar faktycznie robi wrażenie! To jest taka mała - standardowa zapalara? Nie ta duża?! :flushed:
Nie mam na to budżetu, nie mam na to zastosowania, nie mam na to czasu. Nie mam na to budżetu, nie mam na to zastosowania…

7 polubień

Też właśnie wleciał.

1 polubienie

Tak, to jest taka zwykla, standardowa mala zapalniczka.

Podaj Please linka do tego

https://amzn.to/3utDK9v

Ja poszedlem w wersje z 5700u bo zalezalo mi na malym poborze mocy, ale sa tez wersje z 5800h jesli zalezy ci na wydajnosci.

Bralem tez pod rozwage taka maszynke
https://amzn.to/46kbJ1G
oparta na 6800u (zen3 a nie zen2, wiec wyzsza wydajnosc i cpu i gpu, ddr5 a nie ddr4 itp), ale ma wyzszy pobor mocy i nie ma LAN co dla mnie bylo kluczowe.

2 polubienia

No i wjechał czarny piątek. Misja “mały pierdzik pod telewizor” wykonana.

14 polubień

O, to podobnie jak u mnie - z tym, zamieniam małego pierdzika na większego pierdzika. W środę dostawa.

3 polubienia

U mnie wleciały dwa Sonosy One sl, Beam będzie następny w kolejce chyba

4 polubienia

Oj ścieżka rozwoju eco dosyć defaultowa … :wink: Zaczyna się od 1 Sonos One / Ikea Symfonisk … potem się dokupuje drugi … potem jakiś mniejszy soundbar (ray/beam) … potem mniejszy soundbar wymiana na większy (arc) a na koniec sub i jest Dolby Atmos Kino Domowe :wink:

3 polubienia

ja czekam aż będzie dobre stereo wspierające atmos np ERA 500.

A sam mam:
2x Five + Sub Gen 3
2x Era 300
2x One

1 polubienie

Różnica pomiędzy Era 300 a One’ami jako surround warta dopłaty?

Mnie po raz kolejny kusi sub jako uzupełnienie arca. Ale po pierwsze primo- nie wiem czy mini, czy duży. A po drugie primo- póki dzieci są małe, oglądanie filmów jest głównie z włączonym trybem nocnym (czyli niskie tony zminimalizowane)

Imho kupowanie mini jest bez sensu. Ten “duży” też nie jest jakiś mega mocny.
Ludzie piszący, że Sub od Sonosa ma od groma mocy i przestawia meble u sąsiadów chyba nie mieli okazji słyszeć subów np. Rel’a (mam na myśli podobnie wycenione konstrukcje jak np. T5), które zarówno kontrolą samego basu jak i jego mocą dosłownie zmiatają go bez zająknięcia :stuck_out_tongue:

To jest po prostu coś co doskonale uzupełnia resztę poprawnie grającego systemu :slight_smile:

Ja znowu w ładowanie. Po stacjonarnej wersji, tym razem maluch podróżny.

4 polubienia

W zeszłym tygodniu nabyłem drogą kupna Maca Pro M 3 16” Space Black. Wszystko super ale w tym tygodniu udało się kupić nowego M1 Pro 16” za praktycznie połowę M3 :onion::money_mouth_face: M3 wraca do sprzedawcy, a M1 zostaje - tylko ten kolor :disappointed_relieved:

6 polubień

Sony a6400 z kitowym szkłem 18-135.
Plus stałka 50mm.

Zastąpi starego Nikona D90

17 polubień

Od roku mam spakowanego białego Beam Gen 2, na którego nie mogę znaleźć kupca - oferta jest nawet na tym forum - Moglibyśmy się potargować co do ceny.

1 polubienie

Rok temu w podobnym okresie dokonałem podobnej zmiany choć przesiadka z Beam Gen 2 nie jest jakaś szokująca to za 3500 zł które wtedy zapłaciłem za Arc’a jak najbardziej opłacalna i dająca “wartościowy” Atmos.

1 polubienie

2 x Era 300 to nie jest dobre stereo wpierające Atmos?
“Piątki” z Subem też grają niczego sobie - nawet bez niego. W kwestii stereo Sonos chyba już osiągnął wysoki poziom bo nawet 2 x Era 100 dają radę.

1 polubienie

W filmach z Dolby Atmos różnica jest spora (w odpowiednim pomieszczeniu) i przy odpowiednim rozmieszczeniu efekty są świetne. Inne źródła wypadają już podobnie lub gorzej, muzyka w systemie Arc + Sub + Era 100 wydaje jest brzmieć nawet lepiej ale to pewnie przez blokadę centralnego przetwornika w Era 300. Jeśli oglądasz dużo filmów z Atmos nie będziesz żałował, jeśli przeważają źródła z mniejszą ilością kanałów to “300” nie warte są dopłaty. Ja swoje zwróciłem jak i drugi Sub Gen 3 który w tandemie grał nawet gorzej niż pojedynczy zestaw. Sonos powinien nam dać trochę bardziej rozbudowaną kontrolę nad niskimi częstotliwościami.

2 polubienia