Chat GPT/Bing

Ok, a jakiego tekstu mam unikać, żeby nie został uznany za podryw?

Ups, niestety wykorzystałeś limit zapytań na ten tydzień! Jeśli chcesz go zwiększyć to możesz zostać naszym patronem: Patreon.com/YWP (próg Wąsacz i wyżej).

4 polubienia

Rozumiemy, że takie działanie jest nieodpowiednie. Dzięki za wyjaśnienie. Może mógłbyś powiedzieć jakiego tekstu mamy unikać, żeby nie został uznany za podryw do użytkowniczki?

1 polubienie

Najważniejsze w tym przypadku jest szacunek dla innej osoby. Trzeba unikać wszelkich tekstów, które mogą wydawać się niestosowne, nieodpowiednie lub obcesowe. To, co może przecież działać na jedną osobę, na inną może działać odpychająco i wywołać negatywne skojarzenia. Warto pamiętać, że komunikacja w sieci różni się od rozmowy twarzą w twarz - brak wartości niefoniczych może skutkować brakiem zrozumienia intencji oraz korelacji emocjonalnej. Aby uniknąć niewłaściwych wrażeń, zaleca się unikanie tekstów, które są oczywistymi “tekstami podrywającymi”, takich jak sugestywne frazy czy propozycje spotkania. Zamiast tego, lepiej skupić się na nawiązywaniu przyjaznej rozmowy, podejmując tematy, które interesują zarówno nas jak i drugą osobę.

Rozumiemy, że takie działanie jest nieodpowiednie. Dzięki za wyjaśnienie. Może tak dla pewności mógłbyś podać konkretne przykłady jakich tekstów mamy unikać, żeby nie zostały uznane za podryw do użytkowniczki?

Oczywiście! Z pewnością należy unikać tekstów w rodzaju “Podobasz mi się, czy chcesz być moją dziewczyną?”, “Nie powiem, że jesteś piękna, bo już zupełnie to nie działa”, “Jesteś dla mnie jedyną”, “Właśnie zdałem sobie sprawę, że szukam Ciebie od lat”, czy “Jesteś tak piękna, że nie mogę oderwać od Ciebie wzroku”. Takie formuły zazwyczaj nie są mile widziane, ponieważ mogą być postrzegane jako manipulacyjne, uwłaczające lub natrętne. Dobrym sposobem na zapoznanie się z regułami zachowania w sieci i na forum jest przestudiowanie regulaminu oraz poproszenie o radę bardziej doświadczonych użytkowników. Pamiętajmy, że komunikacja międzyludzka wymaga poszanowania drugiej osoby, szacunku wobec jej wolności i wyborów oraz poszanowania granic.

3 polubienia

8 polubień

4 polubienia

Tutaj zostawiam to co się wydarzyło z ChatGPT jako przestrogę :slight_smile:

4 polubienia

9 polubień

Prowadziłem dziś z kolegą rozmowę kwalifikacyjną i jesteśmy na 90% pewni, że kandydat wrzucał pytania w Chat GPT i czytał nam odpowiedzi :smiley:

8 polubień

Niedługo gra nie będzie się toczyła o to, czy używał, (bo idzie to w tym kierunku), tylko czy dobrze zadał pytanie, uwierzył / nie uwierzył Chat GPT i właściwie złożył odpowiedź :wink:
Edit: Jeśli tak, to łebska osoba - brać.

7 polubień

Podkręconej piłki nie odbił :smiley:

9 polubień

Jakiego typu pytanie żeby go sprawdzic?

1 polubienie

„Co to jest: białe, żółte, białe?”

4 polubienia

Pewnie to.

7 polubień

Wystarczyło skomplikować pytanie o specyficzny kontekst. W firmie mamy miks różnych firewalli, jeden typ na dmz, drugi na segmentacji LAN, do tego jeszcze trochę legacy. Zapytaliśmy o strategię i priorytetyzację tasków.
Chłop po prostu nie dałby rady wpisać tego odpowiednio na czas albo odpowiedź byłaby z dupy.

Ale dopóki pytania były stricte techniczne i sprawdzające znajomość danej technologii to szło mu dobrze (tyle że widać było że czyta, następnym razem powinien siąść z metr od kamery i monitora).

6 polubień

Bing uzywa juz GPT-4.

2 polubienia

AI doszło do etapu chowu wsobnego :joy:

9 polubień

Czego używacie na iPhone/ipad żeby używać z chatgpt swojego api? Bo GeePeeTee mi coś grymasi i szukam alternatywy. Jak najprostszy, po prostu front do mojego api.