Pomysł bezczelnie ukradziony zainspirowany tym wątkiem, edycja finansowa. Szafrański-style
Kraj: Polska Daily driver konto osobiste: Bank Millennium konto 360 Inne konta bankowe: mBank, Pekao SA, N26 Główna karta w kraju: debetówka Millennium przez Apple Pay Karta do przewalutowań: różnie, głównie Curve, w weekendy debetówka Pekao SA albo Revolut Przelewy P2P: BLIK na telefon, dosłownie z jedną osobą na Revolucie, ostatecznie zwykły przelew IKE/IKZE/inna emerytura: nie mam, będę zakładać IKE w Millennium niedługo, IKZE na razie nie potrzebuję Inwestowanie:nie inwestuję Apka do budżetowania: Microsoft Excel, notatki w ajfonie xD Inne apki i strony, z których korzystam: Elk (bardzo estetyczna apka do kursów walut, iOS only), Visa Oferty
Formatka do kopiowania: Kraj: Daily driver konto osobiste: Inne konta bankowe: Główna karta w kraju: Karta do przewalutowań: Przelewy P2P: IKE/IKZE/inna emerytura: Inwestowanie: Apka do budżetowania: Inne apki i strony, z których korzystam:
Dla tych z działalnością ekstra kategorie: Konta firmowe: Program do faktur: Jakieś tam inne udogodnienia:
Kraj: Polska Daily driver konto osobiste: Bank Millennium konto 360 Inne konta bankowe: ING, Revolut, mBank, N26 Główna karta w kraju: debetówka Millennium w Pay + Curve (Millennium + ING + Revolut + mBank) Karta do przewalutowań: Revolut Przelewy P2P: BLIK IKE/IKZE/inna emerytura: - Inwestowanie: - Apka do budżetowania: iFinance 4 + Google Sheets Inne apki i strony, z których korzystam: Bobby, Stocard, Nozbe
Kraj: UK Daily driver konto osobiste: HSBC Bank account Inne konta bankowe: HSBC Saving account, Monzo Główna karta w kraju: HSBC Visa Debit + Curve z podpiętym Monzo Karta do przewalutowań: Transferwise Przelewy P2P: - IKE/IKZE/inna emerytura: - Inwestowanie: - Apka do budżetowania: YOLO, nie ma się co oszukiwać xD Inne apki i strony, z których korzystam: Transferwise
Kraj: UK Daily driver konto osobiste: Nationwide FlexPlus Inne konta bankowe: Monzo Główna karta w kraju: Nationwide Visa + Monzo (zalezy od kilku czynninkow, jednak glownie Nationwide) Karta do przewalutowań: Transferwise Przelewy P2P: Nie musze. Przelewy mam natychmiastowe. IKE/IKZE/inna emerytura: Inwestowanie: Apka do budżetowania: Glowa plus historia bankowa Inne apki i strony, z których korzystam: Transferwise, PayPal
Mam jeszcze jakies konto w PL. Raiffaisen bank (chociaz chyba juz zmienili wlasciciela). Plus jakis kantor. Ale nie korzystam z tego od lat. Pewnie trzeba by bylo zamknac
Kraj: UK Daily driver konto osobiste: Monzo Inne konta bankowe: ING w PL Główna karta w kraju: Monzo Karta do przewalutowań: Monzo Przelewy P2P: Monzo / Revolut IKE/IKZE/inna emerytura: NN Inwestowanie: NN Apka do budżetowania: Monzo (w sensie, że poty) Inne apki i strony, z których korzystam: Transfierwise.
Kraj: UK Daily driver konto osobiste: Lloyds Bank Inne konta bankowe: Nationwide Flex (tylko dla 5% przez pierwszy rok, potem zamykam) Główna karta w kraju: Tesco Bank Credit Card (dodatkowe punkty Tesco za transakcję w Tesco i w innych sklepach też) Karta do przewalutowań: Revolut, Transferwise Przelewy P2P: Revolut, Paypal IKE/IKZE/inna emerytura: - Inwestowanie: - Apka do budżetowania: YNAB Inne apki i strony, z których korzystam: moneysavingexpert
Kraj: UK Daily driver konto osobiste: Bank Of Scotland Inne konta bankowe: N26, Monzo, Revolut, ING w PL Główna karta w kraju: Do dziś N26, teraz rozważam przesiadkę na Revolut Karta do przewalutowań: Revolut Przelewy P2P: N26 / Revolut / Bank Of Scotland IKE/IKZE/inna emerytura: Mam jakiś pension scheme z firmy ale średnio się tym interesowałem Inwestowanie: N/A Apka do budżetowania: Money Pro Inne apki i strony, z których korzystam: Azimo
U mnie sporo tego, więc całości nie wypełnię Kraj: PL, SG, DE, UK, US, ES, AE Daily driver konto osobiste: Trudno ocenić Inne konta bankowe: Standard Chartered, Commerzbank, N26, Barclays, Monzo, Monese, Chase, BoA, Bunq, NBD Emirates Główna karta w kraju: mBank intensive Karta do przewalutowań: Revolut Przelewy P2P: Wiele IKE/IKZE/inna emerytura: Tak Inwestowanie: Tak, akcje, fundusze, papiery dłużne, depozyty Apka do budżetowania: Excel, bardziej do trackingu inwestycji niż budżetowania, chyba, że np kupuję coś droższego. Korzystalem z MoneyWiz, ale te appki to przerost formy nad treścią Inne apki i strony, z których korzystam: zbyt wiele żeby wymieniać jednym tchem