To akurat żaden wyczyn
Nie chwalę się Czysto informacyjny wpis.
Dałeś do myślenia.
A jaki silnik w A6 wybrałeś? I czy ma 4x4?
Nie robię długich tras więc benzyna 2.0 45 TFSI (265KM) 4x4 (Vmax jakies 250 km/h czyli dla mnie dużo za dużo ale dobrze wiedzieć, że w sytuacji awaryjnej jest zapas pod nogą)
Chłopaki na forum audi sobie chwalą.
Gdzieś mam to zapisane to napiszę jak wrócę. Nie było kolosalnej różnicy.
No powiem, że dałeś mocno do myślenia. Przykład: Szczegóły oferty
Jedynie pojemność bagażnika mogłaby być ciut większa niż 560litrow.
Dzięki!
Nie wyświetla mi oferty choć znam już je na pamięć ale jestem ciekawy co wypatrzyłeś
Tip - z każdego auta zjedziesz kilka tysięcy + koła zimowe na alusach. Powinni Ci dorzucić jakieś dywaniki czy matę do bagażnika. Jak nie ma konfiguracji, która Cię interesuje, to wspomniany wcześniej Inglostadt ma od groma aut i pewnie jest taki jaki chcesz. Salony mają dostęp do platformy na której są dostępne te auta (choć na razie jest jej modernizacja) także prawdopodobnie te, co są teraz na stanie w PL będą lekko droższe (bo kupili je w cenie x w roku 2024 i muszą jakoś na nich zarobić) , a możliwe, że roczniki 2024 teraz Audi AG będzie sprzedawać taniej w roku 2025. Tylko ściągnięcie auta trwa około miesiąc.
Mam na oku prawie idealną sztukę w PL ale w salonie powiedzieli, że tych aut jest mnóstwo (salony z całej europy biorą z tamtąd auta) i na pewno się znajdzie takie jakie bym chciał.
Jedyne czego troszkę bym się bał to koszty serwisu. Jak to mniej więcej wygląda?
W alfie i tak płacę 1.8 za typowy przegląd + olej filtry. Pytanie czy będzie duzi drożej
Bardzo szanuje wybór. Ciekawa droga
Kurczę miałem napisać właśnie wczoraj @Ptyskju, a nie mogą znaleźć kartki gdzie to miałem zapisane per auto Poszukam jeszcze bo nazbierałem tych papierzysk, a jak nie znajdę to jutro zapytam w serwisie, żeby nie strzelać z biodra.
Audi na pewno było trochę droższe, ale różnica nie była szokująca. Trzeba by było pewnie porównać też per pakiet serwisowy (bo trafiają się w promocjach na np 3 lata).
Zostaje jeszcze kwestia ubezpiecznia. Tu też może być różnica. No i na spalaniu audi weźmie z litr więcej na 100.
Do Audi pewnie też większe koła. Skoda 18/19, audi 19/20/21. Więc i opony później będą droższe.
@piotrek69 zainteresowany?
Jestem jak wiadomo bardzo zainteresowany elektrykami, zwłaszcza takimi które ładują się ponad dwa razy wolniej od konkurencji, a dostępne kolory to czarny, szary lub biały.
Szczyt moich motoryzacyjnych marzeń
Ja tam jakiś dziwnie wole tego twojego Qashqai-a. Jak mechanicznie serwisowany to z pewnością ma więcej atestów bezpieczeństwa niż to coś.
Bezkluczykowy dostęp czy kamery 360 nie zahamują samochodu. Kwestia jak to się zachowuje przy takim teście łosia. Jak gruba może być ta blacha? Jak wygląda strefa frontowa zgniotu? Swoją Teściową bał był się w to wsadzić a ona robi rocznie 3k km wokół komina.
Problem polega na tym że Geely to nie jest randomowa firma z Chin, tylko od wielu lat właściciel Volvo
Wszystko jedno. 27k PLN za nowe auto. Tam fabrycznie nie może nic dobrego wyjeżdżać.
To jest pierwsza Tesla, która naprawdę uważam, że spoko wygląda. Gdyby miała wnętrze jak model s/x tzn z wyświetlaczem w prawidłowym miejscu to aż by mi było żal, że tak bardzo bardzo nie chcę kupować nic od Elona