Inaczej. Jesli normaly iP mialby dobra baterie i sie nie grzal to pewnie na nim skoncze. Ale te maxy maja znacznie lepsza baterie i lepsze chlodzenie.
Ja bardzo nie lubie jak mam goracy telefon.
Teraz mini mam z doczepionym battery packiem. Jest ciezki i goracy. Zle sie z niego korzysta po prostu.
Miałem kiedyś 6s plusa. Jaka to była ulga jak go porzuciłem na rzecz X.
Iphony plusy/maxy to moim zdaniem telefony dla kobiet są. Bo wymagają torebki żeby je wygodnie nosić. Największy dramat to było wyciąganie telefonu z kieszeni spodni siedząc. No po prostu się nie da.
Ja nawet mini nie trzymam w kieszeni spodni (tej co myślisz). W zasadzie zawsze mam spodnie/spodenki cargo i telefon jest w bocznej kieszeni na wysokosci kolana. Bo tak jak piszesz - łatwiej się wyciąga w szczególności siedząc.
To jest właśnie argument za tym że mi rozmiar max nie będzie przeszkadzał.
Ja w tym roku zrobiłem przesiadkę z 13PM na 15P i to był błąd. Brakuje większego ekranu i żywotności baterii.
Do tego coraz częściej przydałby mi się zoom x5.
I tak i nie. Jeśli piszesz normalnie jak na pozostałych telefonach “na dwie łapy” to tak - trochę mały. Ale jest jeszcze tryb “mazania” - (posiadam takiego 13 Mini “do zadań specjalnych”) całkiem dobrze się sprawdza. Pozostałe posiadane 15 Pro i 12 Pro Max są już zbyt duże na wygodne pisane 1 ręką.
PS. U mnie 13 mini to absolutny cukiereczek, pozostaje na zawsze. Póki co głównie służy do słuchania podcastów do poduszki w Airplane Mode (nie trzymam głównego telefonu w sypialni).
miałem to samo, zmieniałem 8+ na 11Pro - w nowym bez plusa ekran miał praktycznie tę samą powierzchnię, ale form factor robił tak ogromną różnicę, że nie spojrzałem od tamtego czasu na żadnego pro maxa czy inny model z plusem
Też tak kiedyś myślałem. A teraz używam pro max i mieści się w kieszeni bez problemu ¯_(ツ)_/¯
Rzecz się dzieje w iOS 18
zakupiłem coś wczoraj płacąc Apple Pay, dostałem niedługo potem powiadomienie z Walleta, że mam nowe zamówienie
dziś sprzedawca wysłał, o czym powiadomił mailem, a chwilę po mailu Wallet też wysyła pusha, że zamówienie wysłane i planowane doręczenie we wtorek (tak rzeczywiście głosi tracking paczki w UPS)
z tego samego sklepu kupując na iOS 17 nigdy nie dostałem podobnych powiadomień; działa to całkiem sprawnie, jest podgląd zamówienia, jego numer i inne szczegóły
sklep akurat zagraniczny - spotkaliście się z podobnym w polskich sklepach?
Mam coś takiego już w iOS 17 w UK
Nigdy mi to jeszcze nie zadziałało a zawsze jak tylko mogę to płacę via pay
Nawet w UK niewiele sklepów to wspiera
To nie dosyć, że musi być wspierane Apple Pay bez bramek (w Polsce Apple Pay jest generalnie via bramki firm trzecich z kiepską integracją dwustronną). To sama integracja sklepu musi na to pozwalać. Ja kiedyś miałem to ograne w swoim sklepie, za Apply Pay robiło mi stripe i ich integracja dla sklepu wspierała takie powiadomienia.
Z tego co się dowiedziałem to działa też najczęściej wtedy, gdy sklep stoi na Shopify
Ale przycisk foto fajny. Miło że wracają przyciski na obudowę.
no i miło, że “mały” pro ma to samo co duży.
I jest w znacznie lepszym miejscu niż przyciski głośności używane do wyzwalania migawki- jakoś zawsze telefon obracam złączem ładowania w prawą stronę. Z tego powodu dość rzadko używam aceton button do wkręcania kamery.
Miło też że AW9/AWU2 oraz ipody pro dostają nowe ficzery które Apple mógłby zarezerwować tylko dla najnowszych sprzętów tłumacząc się brakiem wystarczająco silnego hardware
Kurcze, nie wiem w sumie na co liczyłem, ale nic mnie nie porwało… chyba czekam do 17tki, mój 12 pro po wymianie baterii #jeszczedobry