Tak. Nie działa to tak niestety w 17.0. Od początku bet nie działało.
Przede wszystkim jest swype po polsku
Jakiego filmu i jakie swype?
Filmu w galerii zdjęć przez przesuwanie po dolnej kliszy? Działa, ale trzeba chwilę przytrzymać
Podoba mi się co zrobili z Apple Watchem. W końcu korona ma jakieś zastosowanie. Pasuje mi też to, że tarcze nie zmieniają się już po prostu po przesunięciu w lewo i prawo.
W końcu można suwać palcem po klawiaturze i jest predykcja słów w języku polskim.
Hm… a tak zupełnie obok, bo totalnie nigdzie tego nie widziałem. Przemyślenie …
Jeśli iPhone 15 (w szczególności Pro) ma USB-C … jeśli obsługuje dyski … to obsłuży też USB Flash na USB-C (zapewne w APFS) … np. takiego małego jak paznokieć o pojemności 256-500GB?
Tak, ale to żadna nowość. Jest to dostępne od lat, tylko wcześniej była wymagana przejściówka albo dedykowany dysk z Lightning. Nie musi być APFS, mogą też być FATy. Kiedyś wymogiem była tylko jedna partycja na dysku. Nie wiem jak dziś.
jak uruchomiłeś video na full screen to swipe od środka w lewo cofało a w prawo przyspieszało film. Teraz trzeba to robić tapiąc w ten znaczek 10 sec.
No tak, ale flash sticków z lightning jak na lekarstwo. Przejściówki powiększają “zestaw”.
A flash sticki na usb, które minimalnie wystaja poza obrys telefonu/komputera trochę jest. To może być rozwiązanie dla niektórych. A zapewne wygodniejsze jesst podłączenie takiego flasha 1TB i nagrywanie na niego filmów niż bieganie z dyskiem podpiętym po kabelku. Just saying. Sam pewno z tego nie będę korzystał.
Oj boże. Tadek is typing…
Już się boję.
Uff
zrobiłem sobie od soboty test przeżywalności na baterii mojego iphona (13 różowa) od 100% do zera.
w sobotę jak wróciłem z nurkowania wieczorem (21 mniej więcej) 100%
niedziela rano 61%
poniedziałek o 10 rano 12% o 12 już był martwy, czyli przeżył jakieś 36h na baterii: standardowe moje użytkowanie troche fb, troche przeglądarka, maile, overcast, teamsy troche komunikatorów, mało gsm głownie FT i cały czas na wifi bo z kwadratu nie kciało mi się wychodzić.
to w nawiązaniu do rozmów na czacie z ubiegłego tygodnia:)
z mojego doświadczenia - opuszczenie bezpiecznej strefy wifi skraca czas pracy na baterii 12 mini o połowę. O połowę!
zamówiłem w piątek o 14:30 i miałem na 22.09 a już mi przesunęli na 25.09-03.10…
tak [*] R.I.P. jedna z lepszych funkcji znikła…
jeden Rabin powie tak:
Inny Rabin powie nie:
ja się w dużej mierze zgadzam z drugim Rabinem, sam z resztą używam AW od Series 0
mi koronka służyła do watchface’a pathfinder, jej double-click do przełączania między appkami, a boczny przycisk do docka, a teraz wykręcili wszystko do góry nogami; dobrze, że kilka aplikacji już ma widget na AW, ale niektóre przez to zepsuły komplikację dostępną na głównej tarczy (np. Things 3)
już nie mówiąc o tym, że kiedyś koronką kręciło się żeby time travel zrobić, ale i to zabrali w którymś WatchOS
pics or it didn’t happen
pokaż screenshoty z Ustawienia → Bateria
Dobre to, że zeszło embargo i wiele serwisów, które miały do testów 15/15Pro - w końcu mogą wpuszczać w neta testy o nich. Sporo ciekawych zaczyna się pojawiać (a nie tylko macanki w siedzibie Apple).
Ja mam dopiero pierwszego Watcha w życiu i trochę mnie irytowała bezużyteczność korony. Ale rozumiem wasze zdanie.
Jadę na becie od dawna więc już się przywyczaiłem.
Znacznie gorzej używa się zegarka niż wcześniej. Smart stack to bezużyteczne gowno które i tak na wejściu na ponad pół ekranu pokazuje zegar.
Bardzo boli mnie też to że w trakcie używania maps kręcenie koronki nie wypływa na poziom przybliżenia mapy.
Teraz przełącza ekrany które są kompletnie bezużyteczne. No i zmiana tarczy która jest bez sensu skompilowana
Wy używacie więcej niż jednej tarczy?
No dasz wiarę że nie wszyscy używają rzeczyjak ty?