Apple Watch - temat ogólny i dyskusja

Używacie jakieś szkła na ekran?
Czy to prawdziwy szafir i nie ma potrzeby?
Obudowa też wytrzymała jest?

1 polubienie

nic nie używałem ani na zwykłym ani na ultrze

2 polubienia

*ani na iPhonie :partying_face:

4 polubienia

ani na iphonie:)

3 polubienia

Przesiadłem się z 5 na Ultra a teraz na Ultra 2

większa bateria (osiągnąłem 72h między ładowaniami) i wielki ekran już same robią robotę, ale action button i tryb nocny w tarczach mnie przekonały równie mocno, do tego latarka na 2000/3000 nitów, mocniejszy głośnik itd…

Na ekranie ze starego przyzwyczajenia mam szkło 3mk
W lutym kosztowało mnie chyba 49 zł, takie samo obecnie jest chyba za 119, co uważam za nieśmieszny żart, więc nakleiłem jakieś inne, tańsze, bo ekran niby jest szafirowy prawdziwie, ale ja nie lubię sprawdzać takich rzeczy

Obudowa jest całkiem wytrzymała, ale łapie rysy, zwłaszcza na kantach

Btw. Tego Ultra 1 będę zaraz wystawiał na sprzedaż jakby ktoś szukał, noszony od lutego, stan :ok_hand:t2:

2 polubienia

:smirk:

1 polubienie

no tak, kilka śladów jest na nim, ale najbardziej ekstremalne czynności, jakie ten zegarek widział to karmienie kaszą niemowlaka oraz spanie przy otwartym oknie przy 10 stopniach na zewnątrz.
Żadnego biegania, nurkowania, czy nawet prysznica w nim. Dbamy, czyszczony, chuchany, dmuchany.

Więc stan bez zarzutu, jak to u mnie :angel:

6 polubień

No ja wczoraj zrobiłem akcję zamiany, sprzedałem Fenixa 7x Solar i kupiłem AW Ultra 1.
Z fenixem wytrzymałem 2,5 miesiąca, tęskniąc za ekosystem (używam iPhona i Maca).
Fenix ma wiele zalet, ale jakoś na AW się lepiej czuję i oczywiście lepiej mi się pracuje z innymi urządzeniami.
Dodatkowo przestałem biegać i zacząłem trening siłowy.
Czułem od 2-3 tygodni że Fenix się marnuje :blush:
@kamilstec za ile sprzedajesz?

2 polubienia

Macie jakieś silikonowe paski z Ali albo innego amazona/allegro? Do 45mm zegarka.

@pawelorzech miał z milion.

Przesiadka z 4 na ultra 2- oprócz tego co już było wspomniane (bateria, jasność), to super wygodne są większe tarcze z większą liczbą komplikacji. Modułowa ultra w końcu daje mi odpowiednią liczbę skrótów i nie muszę się przełączać między tarczami (co na nowym systemie jest mega upierdliwe)

1 polubienie

Żaden mi nie odpowiadał i noszę aktualnie ten taki nike, miękki co przyszedł z AW. Najwygodniejszy! Wszystkie z Ali ostatecznie u mnie się nie sprawdziły :frowning:

3 polubienia

Szkło Hybrydowe SPIGEN Apple Watch 4 / 5 / 6 SE 44 MM Proflex ”ez Fit” - Sklep Spigen.pl miałem, polecam, nie widac ze jest na zegarku :slight_smile: