Kiedyś postanowiłem, że nie będę miał żadnych gier na iPadzie żeby nie wprowadzać złych nawyków (gram na xboxie i sporadycznie na switchu), ale przyszedł ten czas, żeby odpalić triala arcade.
Co polecacie? Zależy mi na graniu przy użyciu ekranu dotykowego, nie chcę korzystać z pada. Co do gatunku to preferuję gry taktyczne, logiczne i rpg. Jakieś sugestie od czego zacząć?
Ja kiedyś przygotowałem taką listę, jeśli kiedyś w końcu Arcade odpalę na miesiąc. Może posłużyć za referencje:
- Agent Intercept
- Card of Darkness
- Dear Reader
- Frogger in Toy Town
- Exit the Gungeon
- Grindstone
- Mini Motorways
- Hot Lava
- Outlanders
- Patterned
- Shensekai Into The Depths
- Sneaky Sasquatch
- The Pinball Wizard
- What The Golf
- Sayonara Wild Hearts
- Manifold Garden
- Inmost
- Bleak Sword
- Assemble with Care
- Cat Quest II
- Skate City
- Where Cards Fall
- Overland
- Spaceland
- Speed Demons
- Rayman Mini
- Super impossible road
- Hexaflip
Mini motorways jest super. Wsiąkłem na 2 tyg.
Ktoś ma jeszcze aktywne i używa? Jak z perspektywy czasu ? Jest w co grać ? Czy gry raczej ma kilka dni? Pamietam, że jak odpalałem zaraz po premierze to spodobało mi się mniej niż 10 gier i po darmowym miesiącu nie żałowałem, że już koniec bo ograłem co chciałem
Miałem tak samo. Zaglądałem tam ostatnio i dalej nie znalazłem nic ciekawego (przynajmniej patrząc po opisach)
Spin-off Oceanhorn wylądował w Apple Arcade: https://apps.apple.com/pl/app/oceanhorn-chronos-dungeon/id1496599163?l=pl
Jest sporo nowych tytułów, w tym NBA 2K21
Jeśli to dopiero początek, nowe Apple TV ma szansę stać się jedną z gorętszych premier tego roku.