Apple Arcade

Kiedyś postanowiłem, że nie będę miał żadnych gier na iPadzie żeby nie wprowadzać złych nawyków (gram na xboxie i sporadycznie na switchu), ale przyszedł ten czas, żeby odpalić triala arcade.
Co polecacie? Zależy mi na graniu przy użyciu ekranu dotykowego, nie chcę korzystać z pada. Co do gatunku to preferuję gry taktyczne, logiczne i rpg. Jakieś sugestie od czego zacząć?

Ja kiedyś przygotowałem taką listę, jeśli kiedyś w końcu Arcade odpalę na miesiąc. Może posłużyć za referencje:

1. Agent Intercept
  2. Card of Darkness
  3. Dear Reader
  4. Frogger in Toy Town
  5. Exit the Gungeon
  6. Grindstone
  7. Mini Motorways
  8. Hot Lava
  9. Outlanders
  10. Patterned
  11. Shensekai Into The Depths
  12. Sneaky Sasquatch
  13. The Pinball Wizard
  14. What The Golf
  15. Sayonara Wild Hearts
  16. Manifold Garden
  17. Inmost
  18. Bleak Sword
  19. Assemble with Care
  20. Cat Quest II
  21. Skate City
  22. Where Cards Fall
  23. Overland
  24. Spaceland
  25. Speed Demons
  26. Rayman Mini
  27. Super impossible road
  28. Hexaflip
2 polubienia

Mini motorways jest super. Wsiąkłem na 2 tyg.

1 polubienie

Ktoś ma jeszcze aktywne i używa? Jak z perspektywy czasu ? Jest w co grać ? Czy gry raczej ma kilka dni? Pamietam, że jak odpalałem zaraz po premierze to spodobało mi się mniej niż 10 gier i po darmowym miesiącu nie żałowałem, że już koniec bo ograłem co chciałem

Miałem tak samo. Zaglądałem tam ostatnio i dalej nie znalazłem nic ciekawego (przynajmniej patrząc po opisach)

Spin-off Oceanhorn wylądował w Apple Arcade: https://apps.apple.com/pl/app/oceanhorn-chronos-dungeon/id1496599163?l=pl

Jest sporo nowych tytułów, w tym NBA 2K21

Jeśli to dopiero początek, nowe Apple TV ma szansę stać się jedną z gorętszych premier tego roku.

2 polubienia

2 polubienia