:android: Android | Google | Pixel - megathread

Spróbuj to

Czasem ustawienia powiadomień szaleją po updacie aplikacji - ja tak mam z Smart Life. Z jakiegoś powodu jedno powiadomienie, po aktualizacji, się wyłącza.

2 polubienia

A retusz jak będziesz robił na jednym urządzeniu to tylko na nim będzie poprawione zdjecie i powstanie kolejna kopia?
Czyli zdjęcie pierwsze na Twoim koncie (kopia), potem do wspólnego (kopia) oraz żona pobiera do siebie na współdzielonego clouda (swoje konto)i jest (kopia)? I jak zrobisz edycję to to samo? Czyli na 1 zdjęcie będzie 6 kopii?

A, no widzisz - ja usuwam duplikaty aktywnie. Więc jak robię tak, że mam 10 zdjęć, to przechodzę przez edycję, usuwam pierwsze suchary i zostawiam same edytowane. Paulina żadnych edycji nigdy nie robi, więc korzysta z moich gotowców, więc jeśli już to mamy “po kopii”.

1 polubienie

Ok czyli ekosystem nie dla mnie nadal

2 polubienia

Dzięki. Działa.

1 polubienie

Ciekawostka:

W ramach rekompensaty albo $50 gotówką, albo $100 na nowego Pixela.

6 polubień

Czyli w stylu Apple. Jedyne co, to ta rekompensata :slight_smile: No i jednak 4a to już trochę dawno temu był.

Jak to w stylu Apple? IMO styl Apple to:

• wersja 1: Kup nowy telefon. Zupełnie nie nasza wina, że bateria nagle działa zauważalnie krócej
  • wersja 2: Źle używasz telefonu
6 polubień

Uczciwe postawienie sprawy. Pod tym względem lepiej niż firma od ugryzionego jabłka.

5 polubień

GP8Pro 12/512 czy GP9Pro (ew. XL) 16/128?
Mam chmurę 100GB, zależy mi na jakości zdjęć (w gorszych warunkach czy tym podobne), niekoniecznie selfików. Obecnie mam w telefonie kartę SD, co daje sumarycznie 128GB i trochę brakuje miejsca.
Jakieś porady? bo naoglądałem się na yt i dalej dyletantem jestem…

Weź 9 tylko dla lepszego czytnika palca. Po prostu.

2 polubienia

Tylko nie p8p. Sorry, ale to gówno straszne. Gdzieś się już żaliłem na niego. Tak na szybko: bateria o kant dupy potłuc, grzeje się niemiłosiernie a haptyka woła o pomstę do nieba (a właściwie nawet nie woła…bo jej ani nie słychać, ani nie czuć)

1 polubienie

Z tego co wiem 9p niewiele się różni (mój brat miał pro 6,7,8 i 9) i wszystkie miały ten sam problem. Teraz ma jakieś vivo x200 pro i jest mega zadowolony. Aparat lepszy niż w pixelu, bateria trzyma znacznie dłużej niż w pixelu i do tego telefon jest znacznie chłodniejszy.

Edit: jedyny minus to był brak AA (był, ponieważ od tygodnia chyba już jest dostępny i działa cacy).

Sam patrzyłem na tego x200. Jedyne co mnie odstrasza to konieczność sprowadzania z Chin i wiążący się z tym brak gwarancji. No i oczywiście nieznana długość realnego wsparcia. Już raz się na to naciąłem i jakoś nie mam ochoty ponownie

Widzę, że tylko na Aliexpress jest… W Polsce zapowiadają na Allegro, ale nigdzie indziej…

Ale to chyba i tak lepiej niż świadomie naciąć się na tego bubla zwanego pixelem… :wink:
Jak teraz z serwisem w PL jeśli chodzi o pixele?

Brat zamawiał na https://wondamobile.com/
Sklep daje podobno rok gwarancji.
I jakiś tradingshenzen

Z tego co wiem to o ile firma nie jest zarejestrowana w kraju w którym sprzedaje (nie mylić z krajem DO którego sprzedaje) to może się olać na gwarancję. Kumpel tak miał. Zamówił sprzęt z firmy z Chin która sprzedaje do uk, teoretycznie z gwarancją i po tym jak mu się zepsuł firma się wypięła a tutejsza ochrona konsumenta rozłożyła ręce bo firma nie ma osobowości prawnej w uk. Możliwe że coś przekręciłem :confused:

Możliwe, przekazuję tylko co dostałem :slight_smile:

nie ogarniam - wszyscy recenzenci chwalą pixele (zwłaszcza z linii 9), że zacząłem nad nim rozmyślać a tu piszecie że to g…wno - bądź tu mądry…