Minęła już chwila od publikacji, a tu zero reakcji na zmianę numeracji!?!??!!
Jak coś to nie polecam tych tanich maszynek do waty cukrowej. Efektywność mizerna, a sprzątania na godzinę później. Użyłem 2 razy leży na strychu
ja to nawet nie zauważyłem od razu, ale w sumie dobrze, że numer wrócił na początek
co prawda Pocket Casts i tak od pewnego czasu odcinkom YWP nadaje nagłówek “Episode XXX” na liście, ale tak prawilnie z numerem w tytule jest i tak lepiej
O ja pitolę… mango, klaudiusz, poczułem się jak dzieciak przez chwilę
Nawet nie zauważyłem, że nie było numeracji. Używam Pocket Cast i pewnie dlatego.
Miałem nadzieje na info od @6ghost9 odnośnie
Rzeczywiście zostawiłem sprawę bo jak nie było od nich kontaktu od tamtego czasu to serio poczułem, że już nic z tego nie będzie, bo na sto procent się zorientowali, że albo marnuję ich czas, albo po prostu jestem faktycznie gołodupcem i nic ze mnie nie wycisną.
Myślałem, że pociągnę temat, ale jednak chyba możemy na niego położyć krzyżyk. Sorry za podtrzymanie ekscytacji, ale na pewno jeszcze coś ciekawego przyniesie nam internet.
Hej a może zamiast pipetkować sobie masło jakoś dziwnie to nie prościej wsadzić do jakiejś taśki z roztopionym masłem i solą i poszelontać sobie żeby wszystko było równomiernie rozłożone ? Czy one musi być w całości?
Ja chciałem zauważyć, że najlepszy to jest popcorn zrobiony z ziaren (luźnych) w dużym garnku na odrobinie oleju.
A nie jakaś wersja w woreczku dla pizdeczek
W garnku można sobie wybrać olej. W torebkach jest prawie zawsze palmowy.
Popcorn z garnka najlepszy. @AndrzejKotarski, nie bój się tego oleju! Spójrz na to tak, że robiąc popcorn w garnku produkujesz mniej odpadów. A popcorn z ograniczonym śladem węglowym to lepszy popcorn. W tym przypadku… również w smaku. No i tak własny! Popcorn DIY!
I to jako dodatek
No i zmniejszanie śladu węglowego szlag trafił
Jakby to powiedzieć… Już trochę naprodukowalem.
Jest kilka problemów, m.in. garnek trzebaby mieć odpowiednio duży/wysoki, nieprzywierający i nieprzypalający.
Można go oczywiście zastąpić patelnią, ale na 99% będzie za niska i wymagać będzie przykrycia, żeby nie fruwało po całej kuchni.
A wiecie co się dzieje z popcornem pod przykryciem? Zwiększa się ciśnienie pod pokrywką i popcorn wychodzi o mniejszej objętości. Tak źle, a tak niedobrze.
Gdybym tylko częściej jadł, to też bym kupił maszynkę i wolał jeść bez masła, niż mieć garnki, bądź kuchnię do mycia. Kilka razy robiłem i za dużo roboty z tym. Już wolę ten z torby do mikrofali, mimo że z tł. palmowym…
Wystarczy większy rondel.
(tak się zawsze opisywało rozwiązane od kopa zgłoszenia na IT Service Desku, tzw FTFy)
No i wymówki się skończyły.
Ta pokrywka świetnie łapie tłuszcz
(nie powiedział nigdy nikt )
ale i tak dziękuję @Tadek , bo zacząłem przeglądać powiązane i znalazłem to
i już wiem, co chcę na dzień chłopaka (30.09)
Ta pokrywka to generalnie jest spoko opcja za 15 zeta. Czy potrzebuję ugotować gulasz, czy zrobić popcorn, czy po prostu ochronić kuchnię przed pryskającym tłuszczem - zawsze spoko.